Szabó Zoltán küzd Rodi Kasem ellen a GBC világbajnoki övért

Kép forrása: www.gbcboxing.com

Korábban írtunk róla, hogy a Toto Box Promotion ökölvívója Klasz Árpi Németországban küzdhet Rodi Kasem (13-0-1; 12 KO) ellen a GBC nagyközépsúlyú világbajnoki címért. Majd nagyjából egy héttel később Kasem visszalépett a meccstől arra hivatkozva, hogy kisebb súlyban szeretné folytatni, nem nagyközépsúlyban, így mégsem vállalta ezt a meccset. Most úgy tűnik, hogy nagyközép helyett nagyváltósúlyban tervez Kasem és ebben a súlycsoportban küzd majd a GBC üresen álló világbajnoki címéért. Azonban a magyar rajongók számára továbbra is érdekes ez az összecsapás, mert a Toto Box Promotion egy másik kiváló ökölvívója, Szabó Zoltán (25-21; 11 KO) kapott lehetőséget, hogy megszerezze a címet. Erről kérdeztük Zolit és edzőjét Belinszky Krisztinát.

Belinszky Krisztina elmondta, hogy ugyanúgy szeptember 21-én lesz a mérkőzés Németországban. Mivel nagyváltóban lesz a mérkőzés Zolinak kell némi plusz súlyt felszednie, de ez nem fog neki gondot okozni, sem hátráltatni. Krisztina szerint Zoli sokkal képzettebb bunyós, mint Kasem és minél tovább tart majd a meccs, annál inkább Zolinak kedvez majd, mert az ő kondiját nehéz felülmúlni.

Zoli nagyon elszántan beszélt a mérkőzésről, ahogy ő fogalmazott „éhes” erre az övre és mindenképp haza szeretné hozni!

„Nagyon szerettem volna ezt a mérkőzést. Láttam már korábban bokszolni Kasem-et és szerintem verhető ellenfél. Akkor Hegyi Ricsi bunyózott ellene és nem sokon múlt, hogy Ricsi nyerje azt a meccset. A súly miatt nem aggódom, hogy most feljebb kell bunyóznom, mint szoktam, mert legalább nem kell fogyasztanom, ennek csak örülök. Kasem-nek lesz nehezebb, mert neki le kell adnia pár kilót, (eddig nagyközép- és középsúlyban bunyózott). Nekem ez az öv kell és haza is fogom hozni!!!”

Zoli korábban már volt a GBC Ifjúsági bajnoka váltósúlyban, akkor egyhangú pontozással tudott győzni Németországban egy német bunyós ellen. Reméljük most is meg tudja ismételni akkori sikerét!

Szintén ezen a gálán fog szorítóba lépni Fekete László (22-16-2; 16 KO) is és ő is a GBC világbajnoki övéért, csak ő középsúlyban. László ellenfele Denny Lehmann (16-6-2; 13 KO) lesz, a GBC jelenlegi középsúlyú világbajnoka. Lehmann-nak ez lesz az első címvédése mióta idén márciusban megszerezte az övet. Remélhetőleg mindkét magyar fiú övvel a derekán térhet haza!

Komment