Mike Tyson szerint a visszavágón is Andy Ruiz Jr. fog győzni

Fotó: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Sem helyszín, sem dátum nincs még az Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. visszavágóra, de ettől függetlenül már több bokszlegenda elmondta véleményét Joshua júniusi vereségéről és a visszavágóról. Most Mike Tyson is megszólalt a visszavágó kapcsán. Joshua meglepő vereségét sokan hasonlítják Mike Tyson James Douglas elleni 1990-es vereségéhez. Az legalább annyira meglepetés volt, mint az, hogy Ruiz legyőzte Joshua-t.

Tyson szerint a visszavágót is Ruiz fogja nyerni és megtartja a világbajnoki címeit (IBO/IBF/WBO/WBA Super). Be fogja bizonyítani, hogy a júniusi győzelme sem véletlen volt. Tyson a győzelem után találkozott Ruiz-zal és nagyon jó benyomást tett rá. Szerinte egy fantasztikus, energikus ember.

„Ha egyszer megcsinálta, újra meg tudja csinálni!” – véli Mike Tyson. Függetlenül attól, hogy hol rendezik a visszavágót, akár az Egyesült Királyságban, akár az USA-ban, akár máshol.

Korábban Tyson azt mondta Joshua-ról a vereségét követően, hogy rendet kell tennie a fejében, mert csak így nyerheti meg a visszavágót. Szerinte hibázott, veszített ez van, de ezzel még nincs vége. Joshua-t már a pénz nem motiválja, hisz keresett már eleget, ha győzni akar a visszavágón, akkor meg kell találnia a motivációját, hogy miért küzd, mi a fontos neki? Hinnie kell saját magában, le kell küzdje a démonjait és újra bajnok lesz. Tyson szerint el kell vonuljon Joshua és tegye rendbe a gondolatait.

Mindenesetre a tervek szerint még az idén kiderül, hogy megőrzi-e Ruiz nemrég szerzett világbajnoki címeit vagy sikerül visszaszereznie Joshua-nak.

Komment