Showtime ajánlata Wilder -nek: 3 meccs, több pénz és még Joshua -val sem muszáj kiállnia

Wilder marad a Showtime-on.
Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég írtunk róla, hogy a DAZN műsorszolgáltató három meccsre szóló 100 millió dolláros ajánlatot tett a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder-nek. Az ajánlat része volt a Breazeale elleni címvédés majd két meccs az IBF/WBO/WBA Super világbajnok Anthony Joshua ellen. Úgy tűnik a Showtime még jobb ajánlattal rukkolt elő, mert Wilder nem fogadta el a DAZN ajánlatát. Így a Breazeale elleni meccs már biztosan a Showtime-on lesz május 18-án.

Pontos részleteket nem lehet tudni, de Wilder menedzsere, Shelly Finkel szerint kedvezőbb számukra a Showtime ajánlata. Ami szintén három meccsről szól, ugyanakkor nem foglalja magába a Fury elleni visszavágót vagy a Joshua elleni címegyesítést kötelező jelleggel. Finkel szerint Wilder-nek engedélyezné a Showtime, hogy másik csatornánál küzdjön meg a két másik nehézsúlyú ásszal, ami így nagy rugalmasságot jelentene Wilder-nek. Hisz a szerződés ellenére félig-meddig még mindig „csatorna független” bunyós lenne és még a pénz is több lenne, mint amit a DAZN ajánlott.

Egyelőre annyi biztos, hogy a Showtime-on lesz a Breazeale elleni meccs, de következő ellenfeleket még nem tudni. Olyan pletykákat is lehetett olvasni, hogy akár Vladimir Klitschko ellen lehetne a második meccs. Ezt azért erős fenntartással kell kezelni, mert Klitschko visszatéréséről volt már jó pár pletyka és eddig nem bizonyultak valósnak.

Tehát a Fury és a Joshua elleni meccs nem lenne kötelező Wilder-nek viszont, hogy „megszolgálja” azt a pénzt, amit a Showtime fizetne neki három meccsért, ahhoz nagynevű ellenfelek kellenek. Három meccs Breazeale-szintű bunyósok ellen nem hozna több száz millió dollárt, így előbb vagy utóbb muszáj lesz kiállnia velük. Finkel azt is elmondta, hogy most is tárgyalásokat folytatnak Fury menedzsmentjével a visszavágót illetően.

Komment