Május 18. Deontay Wilder – Dominic Breazeale WBC világbajnoki címmérkőzés

Deontay Wilder - Dominic Breazeale
Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A keddi sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették, hogy a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (40-0-1; 39 KO) következő ellenfele honfitársa, Dominic Breazeale (20-1; 18 KO) lesz. Már jó ideje Breazeale a kötelező kihívó a WBC-nél és közel két éves várakozás után végre lehetőséget kap, hogy megszerezze a világbajnoki címet. A meccsre május 18-án kerül sor a Brooklyn-i Barclays Center-ben.

Deontay Wilder 2015-ben szerezte meg a WBC világbajnoki övét Bermane Stiverne ellen és már nyolc alkalommal sikeresen védte meg. A legutóbb tavaly decemberben lépett szorítóba Tyson Fury ellen, az a meccs döntetlennel végződött, így továbbra is Wilder a szervezet világbajnoka. Sokan arra számítottak, hogy a Fury elleni visszavágó lesz Wilder következő meccse, de Fury időközben leszerződött a Top Rank-kel és így keresztbe húzta a számításokat. Így maradt Breazeale, aki pedig elviekben Dillian Whyte-val bunyózott volna.

Ahogy említettük Dominic Breazeale már régóta vár a Wilder elleni meccsre, ezért tavaly például nem is volt csak egy meccse. Breazeale-nek ez már a második világbajnoki címmérkőzése lesz. Még 2016-ban Anthony Joshua ellen küzdött az IBF világbajnoki övéért, de vereséget szenvedett a hetedik menetben TKO-val. Mindmáig ez az egyetlen veresége profi karrierje során Breazeale-nek.

Mindkét bunyós nagyon jó mérleggel és nagyon jó KO-aránnyal rendelkezik. Wilder 41 profi meccséből 40-et nyert meg, ebből 39 (!) kiütéses győzelem volt. Breazeale pedig 21 profi meccs – 20 győzelem – 18 kiütéses győzelemmel rendelkezik. Tehát mindkét bunyós nagyütő, garantálni lehet az óriási pofonokat és nagy az esély, hogy kiütéses győzelem lesz, bármelyikük is nyer. Wilder legalábbis kivégzésre készül.

Komment