Wilder: Fury álljon félre, amíg címet egyesítek, aztán jöhet ő is

Deontay Wilder - Dominic Breazeale
Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder-nek van egy listája, hogy kiket szeretne legyőzni, vagyis leginkább kiütni. A rövid lista: Luis Ortiz, Tyson Fury és Andy Ruiz Jr. (feltéve, ha megveri Joshua-t).

A sorrenden azonban időnként változtat, eddig az volt a menetrend, hogy november Ortiz, majd jövő február Tyson Fury.  Most épp azon az állásponton van, hogy Fury-t váratná egy kicsit, Ortiz után előbb címet egyesítene Ruiz-zal. Már korábban is felvetette ezt Wilder, sőt a WBC is de aztán elcsöndesült a dolog, most viszont úgy gondolja, hogy hiába van meg a februári dátum, Fury-nak várnia kell. Majd, ha már ő lesz a nehézsúly vitathatatlan bajnoka, akkor jöhet a „Cigány király”. Így Fury-nak is nagyobb a tét és Wilder szerint Fury amúgysem akarja túlságosan ezt a visszavágót.

„Azt akarom, hogy félreálljon (Fury), amit valószínűleg meg is tenne. Álljon félre, amíg címet egyesítek és vitathatatlan bajnok leszek. Egy bajnok, egy arc, egy név. Erről sosem fogok letenni. Szerintem Fury amúgysem akar újra velem küzdeni. Legutóbb agyrázkódást szenvedett és a családja is félti tőlem. Ha ez a lehetőség (Ruiz győz) felmerül, akkor szerintem Fury élni fog vele, félre áll amíg vitathatatlan bajnok leszek és már így fogok vele ismét harcolni. Ő nem egy igazi király, nincs semmilyen címe. Nekem köszönheti, hogy újjáéledt a karriere.”  

Wilder tervének több buktatója is akad, egyrészt a címegyesítésre leginkább akkor van esélye, ha Ruiz nyer, mert közös a promóterük, Joshua-val már korábban sem tudtak megegyezni. Másrészt előbb ugye le kell győzze Ortiz-t, mert ha veszít Wilder akkor nem lesz világbajnoki címe, amit egyesíthetne. Valamint ebbe lesz némi beleszólása a négy nagy szervezetnek is, mert a Ruiz – Joshua meccs győztesének előbb az IBF-nél, majd a WBO-nál kell kötelezően címet védenie, bár talán hajlandók várni, de ezt nem lehet biztosra venni. Viszont korábban Ruiz és a WBC is azt nyilatkozta, hogy szeretnék a címegyesítést, így ez a javára szól.

Komment