Csúszhat a Wilder elleni visszavágó Fury sérülése miatt?

Fotó: Tyson Fury – Otto Wallin – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury (29-0-1; 20 KO) múlt hét szombaton, az Otto Wallin (20-1; 13 KO) elleni meccsen komoly szemsérülést szenvedett. A harmadik menetben, egy ütés következtében nagyon csúnyán felrepedt a jobb szemöldöke felett, ami egyértelműen hátráltatta Fury-t a meccs során. Majd a szemöldöke alatt is felrepedt, de a ringorvos végig engedte a küzdelmet. Fury sarkában a cutman nagyon jó munkát végzett, de a bunyós szerint így sem látott kilenc meneten keresztül a jobb szemével.

A meccs után nem is egy neves külföldi szakportálon érte kritika Fury teljesítményét és a szituációt, hogy végig engedték a meccset. Sokan a jól ismert 2003-as Lennox Lewis – Vitali Klitschko meccshez hasonlították az esetet, mármint a sérülést, hogy akkor nem engedték végig a meccset, akkor most Fury-nál miért? Az biztos, ha a ringorvos leállítja a küzdelmet, akkor a pontozás állásától függetlenül Wallin nyerte volna a meccset TKO-val, mert egy tiszta ütés következtében sérült meg Fury, nem egy fejelés miatt. Ezzel viszont elveszett volna Fury veretlenségi nimbusza. Másrészt a pontozást is többen kritizálták, ha nem is adták volna Wallin-nak a meccset, de ennél szorosabb pontszámokat tartottak volna reálisnak, sőt lehetett olvasni olyan véleményt is, hogy minimum egy döntetlen kijárt volna a svéd bunyósnak, aki tényleg mindent megtett a győzelemért.

Fury teljesítményével sokan nem voltak megelégedve, leginkább pedig a saját édesapja, aki hangot is adott nem tetszésének, de ahogy az várható volt Deontay Wilder és Andy Ruiz Jr. is lesajnálta Fury-t. Ránézésre Fury sem volt felhőtlenül boldog, bár a győzelme kihirdetése után megdicsérte ellenfelét és rögtön megjegyezte, hogy Wilder következik. Ezt viszont még nem lehet biztosra kijelenteni.

Fury a meccs után egyből kórházba ment, ahol állítólag 40-50 öltéssel varrták össze a szemét. Szerinte minden ok, nagyon jó munkát végeztek az orvosok. Promótere Frank Warren pedig először még arról beszélt, hogy csúszhat emiatt a Wilder visszavágó, majd legközelebb már azt mondta, hogy nem fog gondot okozni. Bob Arum szerint se fog gondot okozni a sérülés, mert még öt hónap van hátra a visszavágóig, így lesz elég ideje gyógyulni. Ugyanakkor egy ilyen mély vágás könnyen okozhat gondot a későbbiekben, és előre azt sem lehet tudni, hogy mikor kezdheti meg újra az edzést Fury. Így nem biztos, hogy az az öt hónap elegendő lesz. Ráadásul kockázatos lehet Wilder ellen úgy kiállni, hogy még nem 100%-osan gyógyult meg, mert valószínűleg, ha Wilder is ugyanilyen sérülést okozna Fury-nak, ellene már nem biztos, hogy fél szemmel végig bírna 12 menetet. Tavaly decemberben sérülés nélkül is kemény meccs volt.

Komment