100 millió dolláros ajánlatot tett a DAZN Deontay Wilder -nek

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Napokkal korábban felröppent a hír, hogy a DAZN műsorszolgáltató szeretné a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder -t is leszerződtetni. Wilder és menedzsmentje a héten találkoztak is a DAZN képviselőivel. Mike Coppinger a The Ring Magazine újságírója pedig részleteket is elárult a DAZN ajánlatáról.

Coppinger szerint a DAZN három meccsre szóló 100 millió dolláros ajánlatot tett Wilder-nek, ami óriási összeg az eddigi meccspénzeihez képest. A hírek szerint az első meccs a Dominic Breazeale elleni kötelező címvédés lenne, ezért 20 millió dollárt kapna, majd jöhetne a címegyesítő mérkőzés az IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua ellen, illetve egy visszavágó bármelyikük is nyer. A Joshua elleni meccsekért összesen 80 millió dollárt kapna.

Wilder menedzsere, Shelly Finkel szerint még mérlegelik az ajánlatot, de bolond lenne Wilder nem elfogadni, hisz ennél jóval kisebb összeget ajánlott neki Hearn a Joshua elleni meccsért. Minden bizonnyal rövid időn belül eldől, hogy csatlakozik-e a DAZN-hoz Wilder, mert akkor már a Breazeale elleni májusi meccset is a DAZN adná. Ha még ezt a pénzt is kevésnek gondolja Wilder a Joshua elleni meccsért, akkor viszont nem fog leszerződni a DAZN-hoz.

A DAZN szerepe egyre komolyabb a profi ökölvívásban, már olyan nagy nevek csatlakoztak hozzájuk, mint Anthony Joshua, Saul „Canelo” Alvarez, Gennady Golovkin, Daniel Jacobs, Dmitry Bivol és most akár Wilder is. Ezzel mindkét nehézsúlyú világbajnok a DAZN kötelékében lenne. Ha ilyen ütemben „terjeszkedik” a DAZN lassan tényleg leáldozik a PPV közvetítések kora, mert minden nagynevű bunyós meccsét lehet majd nézni a DAZN-on. Akkor miért fizetnének az emberek 50-100 dollárokat 1-1 meccsért, ha 10 dollárért több meccset is láthatnak.

Komment