Ryan Garcia: „A második menetben kiütöm Davis-t!”

Kép: Ryan Garcia (j) – PuzzlePix Fotóügynökség

A fiatal Ryan Garcia (20-0; 17 KO) legalább olyan tehetséges, mint amilyen magabiztos. Kihívta súlycsoportja egyik legnagyobb ütőjét, sőt nemcsak győzelmet ígér ellene, de úgy véli, hogy már a második menetben kiütné a „Tank” becenévre hallgató Gervonta Davis-t. Sőt azon se lepődne meg, ha már az első menetben padlóra tudná küldeni.

Garcia februárban egy gyors első menetes KO-val győzte le Francisco Fonseca-t, majd szinte azonnal arról beszéltek, hogy következő ellenfele Jorge Linares lesz júliusban. Ezt a meccset viszont Garcia édesapja már az első perctől kezdve ellenzi és talán a fiát is rábeszélte erre, mert Garcia kihívta a könnyűsúlyú WBA (rendes) világbajnok Davis-t és egy év végi meccsről beszélnek. Davis mondjuk egy mondattal lerendezte a kihívást:

 „Nyugi kisgyerek, el fog jönni, te is tudod, én is tudom!” – írta Davis válaszul.

Garcia azonban nem adja fel és a közösségi oldalakon keresztül próbál egy kis nyomást gyakorolni a „Tankra”. Azt mondja, hogy egy menetet ad Davis-nek, majd a másodikban elküldi aludni.

A WBA-nál jelenleg Lomachenko a Super bajnok, Davis a regular bajnok, Garcia pedig a második a szervezet ranglistáján Robert Easter Jr. mögött. Tehát jó esélye van, hogy a közeljövőben megküzdjön Davis-szel, de előbb valószínűleg Easter kap erre lehetőséget. A szakértők szerint azonban korai lenne még ez a meccs Garcia-nak. Igaz, hogy mindössze 21 évesen már 20 profi meccs van a háta mögött, ráadásul veretlen (20 győzelem – 17 KO), de az eddigi ellenfelei korántsem voltak olyan kaliberűek, mint Davis. Nyilván Garcia kihasználná magasságbeli fölényét (12 centivel magasabb) és hosszabb karjait, emellett nagyon gyors is, de Davis a becenevéhez hűen egy igazi Tank, aki nem ismer kegyelmet a ringben és óriási ütőereje van. Főleg, ha Garcia még fel is cukkolja.

„Nagylelkű vagyok, kettőt adok neki (menetet). Nagyon nagy lelkű vagyok, mert előfordulhat, hogy már az első menetben megtörténik. Második menet, KO, vége, Gervonta Davis alszik…  Alszik, nem kel fel. Imádkozom érte, azt akarom, hogy rendben legyen. Nem utálom Gervonta Davis-t, egyáltalán nem. Azt gondolom, hogy egy nagyszerű bunyós. Csak én jobb vagyok és itt vagyok, hogy bebizonyítsam.” – mondta Garcia.

Komment