Másfél menet alatt világbajnok lett Lopez, jöhet a Lomachenko elleni címegyesítés

Fotó: Teofimo Lopez – Richard Commey – PuzzlePix Fotóügynökség

A 22 éves Teofimo Lopez (15-0; 12 KO) kihívóként lépett szorítóba a New York-i Madison Square Garden-ben, hogy elvegye Richard Commey (29-3; 26 KO) könnyűsúlyú IBF világbajnoki címét. Bár előzetesen is Lopez-t tartották talán esélyesebbnek, annak ellenére, hogy Commey jóval rutinosabb ilyen gyors és könnyű győzelemre nem számított senki.


Elég keményen bekezdtek már az első menetben, nem volt tapogatózás vagy méricskélés. Már itt látni lehetett a sebességbeli különbséget, Lopez jóval gyorsabb volt Commey-nál. Majd a második menet 39. másodpercében hiába indított Commey egy pillanattal korábban ütést, Lopez volt a gyorsabb és egy óriási jobb horoggal padlóra küldte a világbajnokot. Számolni kellett Commey-ra, aki bár felállt, megpróbálta folytatni, de Lopez a köteleknek szorítva gyorsan le is finiselte a ghánait. A második menet vége előtt 1:47-el a mérkőzésvezető leállította a küzdelmet, így TKO-s győzelmet aratott a kihívó.

Teofimo Lopez 22 évesen világbajnok lett és, ha minden igaz, akkor legközelebb az ukrán klasszissal, Vasyl Lomachenko-val egyesíthet címeket és lehet vitathatatlan bajnok. Korábban Lopez többször kihívta Lomachenko-t és üzengetett neki, akkor az ukrán azt mondta, hogy egészen addig nem érdekli, amíg nem lesz világbajnoki címe. Most Loma személyesen is ott volt a ring mellet és most azt mondta, hogy na most már érdekli Lopez.

Komment