Mayweather szerint Gervonta Davis kiütötte volna Lomachenko-t

Legutóbbi nyilatkozatában Floyd Mayweather Jr. elmondta, hogy tiszteli az ukrán Lomachenko (11-1; 9 KO) képességeit, de biztos benne, hogy Gervonta Davis  (20-0; 19 KO) képes lenne megverni, mert szerinte Davis jobb bunyós. Mayweather állítólag már megkezdte a tárgyalásokat az ukránt képviselő Top Rank-el egy jövőbeli meccs kapcsán, de szerinte ez még nem fog a közeljövőben megvalósulni. Mayweather nyilatkozatai kicsit ellentmondásosak Davis kapcsán, egyszer azt mondja, hogy még fiatal hozzá, következő nyilatkozatban már elérkezettnek látja az időt, majd már gondolatban meg is verte Davis Loma-t.

Davis április 21-i meccsén kiütéssel verte meg az argentin Jesus Cuellar-t és megszerezte a WBA nagypehelysúlyú övét, Lomachenko pedig május 12-én győzte le Jorge Linarest és vette el tőle a WBA könnyűsúlyú övét. Mayweather a Linares elleni meccs kapcsán nyilatkozta, hogy szerinte, ha Davis lett volna a ringben Linares helyett, ő befejezte volna a mérkőzést, amikor Loma a földre került. Mayweather szerint Davis sokkal nagyobb ütő, mint Linares és, ha megérzi a vér szagát, akkor nem lehet megállítani.

Bár egy Davis – Lomachenko összecsapás biztos nagyon jó meccs lenne nem valószínű, hogy a közeljövőben össze is jön. Egyrészt a két a bunyós különböző irányba halad, Davis nagypehelysúlyban bajnok, Lomachenko pedig most lépett tovább a könnyűsúlyba. (Mondjuk a súlycsoport váltás még nem lenne akkora probléma.) Másrészt Loma számára egy Ray Beltran vagy Mikey Garcia meccs sokkal fontosabb, mint egy Davis elleni, valamint Davis és promótere közötti helyzet sem kecsegtet semmi jóval. Davis már többször panaszkodott Mayweather-re, hogy szerinte nem akarja, hogy igazán jó meccseken bunyózzon és nagy bajnok legyen belőle. Szerinte hátráltatja őt a saját promótere. Bob Arum elmondta, hogy felhívta őt Mayweather egy Davis-Loma meccs kapcsán és kicsit olyan érzése volt, mint, ha Mayweather azt szeretné, ha Davis-t megverné az ukrán. Mayweather és Davis érdekes viszonya egyelőre úgy tűnik inkább csökkenti az ukrán elleni meccs esélyeit, de valószínű, hogy nem csak ezen fog múlni.

Komment