Bob Arum kész tervvel állt elő, hogy mikor lehetne a Vasyl Lomachenko VS Teofimo Lopez meccs

Fotó: Bob Arum – Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

A Top Rank vezér Bob Arum komoly érdeklődést mutat egy Lomachenko – Lopez meccs iránt, már több alkalommal is beszélt róla. Most egy kész tervvel is előállt, hogy nagyjából mikor és milyen feltételekkel csaphatna össze a három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző ukrán fenomén és a rendkívül tehetséges és magabiztos Lopez.

Lopez már nem egyszer hangoztatta, hogy Lomachenko-t akarja, erre Loma is reagált. Azt mondta, ha szerez egy világbajnoki címet, ami természetesen az ukrán számára is érdekes lehet, akkor jöhet a meccs, addig meg felejtse el és ne az ő nevével haknizzon. Ez érthető is Loma részéről és ezt Arum is figyelembe vette. Valószínűleg amúgy se szeretné túl korán Loma közelébe engedni Lopez-t, minél nagyobb hírnévre tesz szert, annál nagyobb lesz az érdeklődés a meccsük iránt, így még kicsit húzni kell az időt.

Arum most azt nyilatkozta, hogy Lopez (13-0; 11 KO) legközelebb július 19-én a japán Masayoshi Nakatani ellen lép szorítóba az IBF könnyűsúlyú ranglista első helyéért, ezután pedig következhet az IBF világbajnok. Jelenleg Richard Commey az IBF világbajnok, de június 28-án lesz egy címvédő meccse Raymundo Beltran ellen. Tehát a Commey – Beltran meccs győztesével küzdhet majd Lopez az IBF övért. Ha nyer teljesülne is a feltétel, amit Lomachenko kikötött.

Lomachenko (13-1; 10 KO) jelenleg a WBO/WBA Super könnyűsúlyú világbajnok, de augusztusban akár már a WBC világbajnoka is lehet. A megüresedett WBC övért Luke Campbell-el fog küzdeni és, ha minden igaz, akkor augusztus 31-én, de a dátum még nincs hivatalosan bejelentve.

Tehát Arum arra apellál, hogy Lopez is szerez egy övet, Lomachenko pedig három öv birtokosa lesz még az idén és akkor 2020. elején jöhetne egy címegyesítő a Top Rank két bunyósa között a könnyűsúlyú vitathatatlan bajnoki címért.

Egyébiránt pont ma három éve, hogy Vasyl Lomachenko második súlycsoportjában is világbajnoki címet szerzett. Roman Martinez-t győzte le kiütéssel és vette el WBO nagypehelysúlyú világbajnoki övét. Íme egy videós összefoglaló a meccsről:

Komment