A koronavírus miatt előbb sor kerülhet a Joshua – Fury meccsre?

Anthony Joshua és Eddie Hearn
Fotó: Anthony Joshua – Eddie Hearn – PuzzlePix Fotóügynökség

A koronavírus teljesen felborította a bokszvilágot is, sorra halasztják későbbre a gálákat. Bár Eddie Hearn bizakodik, hogy a májusi gálákat már meg lehet tartani, azért tervbe vették a május 2-i Whyte – Povetkin és a május 23-i Usyk – Chisora meccsek júniusra halasztását és a június 20-i Joshua – Pulev meccs júliusra halasztását. Ez azonban sokkal összetettebb, mert nemcsak a bokszgálák, de minden más sportrendezvény is csúszni fog. Így nem tudni, hogy lesz-e szabad stadion. Például Joshua következő meccsét valószínűleg július 25-re teszik át, de ha a fociszezon is csúszik, akkor nem biztos, hogy szabad lesz a Tottenham Hotspur stadionja. Jelen pillanatban az a biztos, hogy semmi sem biztos és az idei évre tervezett menetrend fenekestül felfordulhat.

Ebből pedig valamiért egy olyan következtetésre jutott Hearn, hogy a sokak által várt Joshua – Fury meccs akár elsőbbséget is élvezhet és előbb láthatjuk majd, mint a harmadik Wilder – Fury meccset vagy a Joshua – Pulev meccset. A promóter szerint annyira bizonytalan most minden, hogy lehet, hogy a harmadik Wilder – Fury meccs is csúszik vagy meg sem tartják, vis major helyzet van és nem tudja mi van a szerződésükben, de lehet, hogyha az őszre kell halasztani a július 18-ra tervezett meccset, akkor meg sem tartják. Joshua meccsére is azt mondta, hogy jelenleg július 25. a pótdátum, de ha túlságosan elhúzódik, akkor akár elsőbbséget is élvezhet a Fury elleni meccs.

Ez a verzió persze kedvező lenne Hearn-nek, mert szívesebben látná Joshua-t inkább Fury ellen, mint Pulev ellen, ugyanakkor ott van még Usyk is, aki ellen szintén kötelezően címet kell védenie. Illetve az IBF nyilván nem lép azért félre, mert koronavírus van, attól még az ő kötelező kihívójuk a soros. Na meg Pulev promótere, Bob Arum sem fog ebbe belegyezni, hiába képviseli Fury-t is, mert ő jobban szeretne egy Fury – Pulev címegyesítő meccset. Fury másik promótere, Frank Warren viszont biztos örülne ennek a forgatókönyvnek, mert ők még fizetni is hajlandóak lettek volna, hogy Wilder félreálljon, de az amerikai bunyós élni akar a harmadik meccsre szóló jogával.

Komment