Ruiz figyelmezteti Joshua-t, ne becsülje le a „kövér kisfiút”!

Andy Ruiz Jr lesz Anthony Joshua következő ellenfele.
Fotó: Andy Ruiz Jr. (b) – PuzzlePix Fotóügynökség

Pár napja már írtunk róla, hogy a mexikói-amerikai bunyós Andy Ruiz Jr. (32-1; 21 KO) kap lehetőséget, hogy elhódítsa Anthony Joshua (22-0; 21 KO) világbajnoki címeit június 1-jén. Ruiz azután került képbe, hogy az eredeti ellenfél, Jarrell Miller több doppingteszten is megbukott, így nem léphet szorítóba. Nem ő volt az első számú jelöltje Joshua menedzsmentjének, de ilyen rövid idő alatt ő volt a legjobb, akit találtak. Jó a mérlege, ismert az USA-ban, vállalta a rövid felkészülési időt és a pénzben is meg tudtak állapodni. Mondjuk bolond lett volna elszalasztani egy ilyen lehetőséget.

Már akkor, amikor még nem is jelentették be hivatalosan csak sejteni lehetett, hogy ő lesz a befutó sokan elég szkeptikusan álltak az ellenfél választáshoz. Első ránézésre tényleg elég érdekesen fest a két bunyós egymás mellett. Egy 198 centis, tömör izom, atletikus testalkatú Joshua VS a duci, kis köpcös Ruiz, aki 10 centivel alacsonyabb.

Ránézésre nem egy kaliber a két bunyós. Ugyanakkor nagyon is jó mérlege van Ruiz-nak, hisz 33 profi meccséből mindössze egyet veszített el, azt is egy világbajnoki címmeccsen az ellen a Joseph Parker ellen, aki Joshua dolgát is megnehezítette (az egyetlen profi ellenfele, akit AJ nem tudott kiütni). Ráadásul szoros pontozással veszített Ruiz és egyes vélemények szerint, ha nem Parker van hazai pályán bizony nem biztos, hogy győzött volna. Túlsúlya ellenére gyors és technikás bunyós Ruiz, aki okozhat meglepetést.

Ruiz is arra figyelmezteti Joshua-t, hogy ne becsülje le a „kövér kisfiút”! A mexikói származású bunyós elmondta, hogy nagyon boldog, hogy lehetőséget kapott és nagyon elszánt. Győzni akar bármi áron, keményen készül a júniusi meccsre, ő szeretne lenni az első mexikói nehézsúlyú világbajnok. Most, hogy kapott erre egy második esélyt, nem akarja elszalasztani.

Komment