Jóslatok és vélemények a Wilder VS Fury visszavágó kapcsán

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Ahogy szokás több aktív és már visszavonult ökölvívó is elmondta véleményét a február 22-i Deontay Wilder – Tyson Fury visszavágó kapcsán. Abban szinte megegyeznek, hogyha Wilder győz, akkor kiütéses győzelem lesz, ha Fury akkor pontozásos. Azt nyilván mindenki tudja, hogy az első meccsük 2018. decemberében úgy lett döntetlen, hogy Tyson Fury kétszer is padlón volt. Fury most azt mondja, hogy a második menetben kiüti Wilder-t, a WBC világbajnok pedig a harmadik menetre ígéri ugyanezt Fury-nak.

A rengeteg nyilatkozat közül párat összegyűjtöttünk ki, hogy látja a meccs végkimenetelét:

David Haye, Bernard Hopkins, Shannon Briggs és Luis Ortiz határozottan azon a véleményen vannak, hogy Wilder fog győzni és kiütéssel. Többen felhozták kockázati tényezőként, hogy Fury tavaly szeptemberi szemsérülése újból szét fog nyílni és ez nagyban fogja befolyásolni a mérkőzést. Haye szerint Wilder ellen két szemmel is veszélyes küzdeni, de ha újra úgy szétnyílik Fury szeme akkor esélye sem lesz. Egy pillanat kiesés is a vesztét okozhatja a „Cigány Királynak”.

Ugyanezt gondolja Briggs is, azt mondja, hogy olyan brutálisan szétnyílt Fury szeme, hogy esélytelen, hogy ennyi idő alatt 100%-osan meggyógyuljon. Szerinte Wilder azért megy, hogy zúzzon a ringben és elég lesz egy ütés ahhoz, hogy úgy padlóra küldje Fury-t, hogy ott is maradjon. Ennek a megmondhatója Luis Ortiz, aki kétszer is kiütéses vereséget szenvedett a “Bronz Bombázótól”. Ráadásul a tavaly novemberi visszavágójukon tényleg elég volt egy jó ütés, hogy vége legyen a meccsnek. A kubai szerint Wilder úgy lép majd szorítóba, hogy egy cseppet sem fogja tisztelni Fury-t és ki fogja ütni.

Whyte szerint attól függ, hogy mi a terve Fury-nak, ha mindenáron kiütéses győzelmet akar azzal saját maga alatt vágja a fát, viszont, ha megpróbálja kibokszolni, akkor győzhet. Ezzel sokan egyetértenek, mármint azzal, hogy Fury képességei és technikai tudása lehetővé teszi, hogy kibokszolja őt, de a KO-s győzelemre nem sok esélye van. Az IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Joshua szerint Fury az első meccsen nagyon közel volt a győzelemhez és, ha kijavítja azokat a hibákat, amiket az első meccsen elkövetett ő fog nyerni. A nehézsúlyban még újoncnak számító Oleksandr Usyk is Fury győzelmében bízik, szerinte is meg vannak a képességei, hogy nyerjen, de nagyon kell vigyáznia, mert Wilder nagyon kiszámíthatatlan.

Van, aki viszont nem tette le a voksát egyik fél mellett sem vagy csak inkább arról beszélt ő kit látna szívesen győztesként. Korábban írtunk róla, hogy Wladimir Klitschko jobban örülne Fury győzelmének, hozzá hasonlóan Mike Tyson is szívesen látná, ha a „Cigány Király” kezét emelnék a magasba. Lennox Lewis nem akart jósolgatni, de annyit mondott, hogy úgy tűnik Wilder jó formában van.

Komment