Íme De La Hoya listája Canelo lehetséges ellenfeleiről

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Oscar De La Hoya felsorolt egy rövid listát, hogy kik a lehetséges ellenféljelöltek a következő mérkőzésre. Canelo (52-1-2; 35 KO) múlt hétvégén szerezte meg a középsúlyú IBF világbajnoki övet Daniel Jacobs legyőzésével és ezzel már három nagy szervezet világbajnoki övét birtokolja súlycsoportjában. Legközelebb pedig a szeptember 16-át megelőző hétvégén szeretne szorítóba lépni.

De La Hoya listáján szerepel a WBO középsúlyú bajnok Demetrius Andrade (27-0; 17 KO) is, hisz már csak ez az öv hiányzik a mexikói világbajnoknak ahhoz, hogy a középsúly vitathatatlan bajnoka legyen. Canelo mindenképp szeretne a szeptember 14-i hétvégén bunyózni, viszont Andrade június végén fog címet védeni és kicsi rá az esély, hogy bevállalja a Canelo elleni meccset szeptemberre. Így ezt a meccset valószínűleg kicsit későbbre kell halasztani.

Talán kicsit meglepetés, de még Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) is szerepel a listán, annak ellenére, hogy Canelo nem igazán szeretne egy harmadik meccset régi riválisa ellen. Viszont lehet, hogy a DAZN tud nyomást gyakorolni rá, hogy mégis vállalja ezt a meccset és a rajongók nagy része továbbra is kíváncsi lenne egy újabb meccsre kettejük között.

A két középsúlyú bunyóson kívül, De La Hoya felsorolt még egy nagyközép- és egy félnehézsúlyú ellenfelet is. Canelo tavaly decemberben már sikerrel próbálta ki magát nagyközépsúlyban, első meccsén rögtön begyűjtötte a WBA (rendes) világbajnoki övét és szívesen gyűjtene továbbiakat ebben a súlyban is. Ehhez pedig a WBA Super bajnokát Callum Smith-t szemelték ki. Callum Smith (25-0; 18 KO) elég ambiciózus vállalás, nehezebb ellenfél lenne Canelo számára, mint Rocky Fielding, akitől elvette a nagyközépsúlyú WBA övét.

Még Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) a negyedik név, akit De La Hoya említett, bár erre a meccsre sincs most túl sok esély. Kovalev valamikor a nyáron fog címet védeni Anthony Yarde ellen és Kovalev eddig azt mondta, hogy címeket szeretne egyesíteni, így valószínűleg inkább arra koncentrálna, mint egy Canelo elleni meccsre. De nem lehet tudni, lehet, hogy tudna olyan ajánlatot tenni neki De La Hoya, hogy vállalja a Canelo elleni meccset, de nem biztos, hogy már szeptemberben.

Azt a lehetőséget kizárta a promóter, hogy egy Jacobs elleni visszavágót tartanának szeptemberben. Jelen pillanatban úgy néz ki erre nem fog lehetőséget kapni Jacobs.

Komment