Jöhet végre a Joshua – Wilder meccs???

Fotó: Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBC nehézsúlyú világbajnok, Deontay Wilder (41-0-1; 40 KO) újabb sikeresen címvédésen van túl, múlt hétvégén Dominic Breazeale-t (20-2; 18 KO) ütötte ki az első menetben. Ezzel pedig karrierje 41 győzelmét (40 KO) szerezte meg és kilencedik alkalommal védte meg világbajnoki övét. A meccs után elmondta Wilder, hogy ha nem lesz más elfoglaltsága akkor ott lesz június 1-jén a Madison Square Garden-ben, hogy személyesen nézze meg Anthony Joshua címvédő meccsét és vélhetően nem hagyja majd ki az alkalmat, hogy felmenjen a ringbe és beszóljon AJ-nek.

A Joshua elleni meccset firtató kérdésekre Wilder azt mondta, hogy egy kis türelmet kér a rajongóktól, lesz Joshua elleni címegyesítő meccs, de nem tudja mikor. Neki is fontos, hogy összejöjjön ez a meccs, aminek a végén valamelyikük a nehézsúly vitathatatlan bajnoka lesz, de nem egyszerű a dolog. A legnagyobb gondot valószínűleg az anyagiak okozzák, mert az köztudott, hogy Wilder 50-50%-os elosztást szeretne, de Joshua promótere, Eddie Hearn korábban azt mondta erről szó sem lehet.

Hearn egyébként elismerően nyilatkozott Wilder Breazeale elleni győzelméről, azt mondja nagyon lenyűgöző volt a teljesítménye és ezzel nyomást gyakorol Joshua-ra, hogy hasonló nagy győzelmet arasson Andy Ruiz Jr. felett június 1-jén. Ha AJ is győz, akkor már tényleg jönnie kell a Joshua – Wilder meccsnek. Nincs mese ez a legnagyobb csata nehézsúlyban, a rajongók is ezt akarják – mondta el Hearn.

Természetesen Tyson Fury is elmondta a véleményét az egyik közösségi oldalon. Videóüzenetben gratulált Wilder győzelméhez és figyelmeztette Joshua-t, Whyte-t és mindenkit, aki a „Bronz Bombázó” útjába kerül, hogy ugyanígy fognak járni. De azért figyelmeztette Wilder-t, hogy a legjobb nehézsúlyú a „Cigány király”, Wilder csak a második lehet mögötte.

Az amerikai újságírók, szakértők elég szkeptikusak azt illetően, hogy még az idén sor kerülhet a címegyesítő meccsre, de sokan még azt is kétlik, hogy valaha sor kerül erre a meccsre. Valószínűbbnek tartják, hogy Wilder inkább egy Ortiz elleni, majd egy Fury elleni visszavágót választ, Joshua pedig egy Pulev elleni címvédést vagy Oleksandr Usyk-ot.

Komment