Június 29-én lehet a Sergey Kovalev – Anthony Yarde meccs

Sergey Kovalev a WBO félnehézsúlyú világbajnoka.
Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár hivatalosan még nem jelentették be, de Mike Coppinger, a The Ring Magazine újságírója szerint június 29-én, Oroszországban lehet a félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés.

Ez lesz Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) első címvédése, mióta februárban visszaszerezte WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét Eleider Alvarez-től. Bár Kovalev azt tervezte, hogy címet egyesítene valamelyik másik nagy szervezet világbajnokával, de a WBO elrendelte a kötelező címvédést Anthony Yarde (18-0; 17 KO) ellen.

Yarde eddig hibátlan mérleggel rendelkezik, ráadásul 18 győzelméből 17-et kiütéssel nyert meg. Emellett 2017. szeptembere óta ő a WBO Inter-kontinentális bajnoka és jelenleg a WBO félnehézsúlyú ranglista első helyezettje. Yarde-nak ez lesz az első világbajnoki címmérkőzése és az orosz világbajnok lesz az eddigi legkeményebb ellenfele.

Ráadásul Kovalev és menedzsmentje ragaszkodik hozzá, hogy Oroszországban legyen a mérkőzés, ami nem fogja megkönnyíteni a kihívó dolgát. Eleinte Yarde promótere, Frank Warren nem volt elragadtatva az ötlettől, de végül sikerült megállapodniuk az orosz helyszínben, amit a Top Rank is támogat.

Néhány szakértő úgy véli korai még Yarde számára ez a meccs, hiába a hibátlan mérleg, még nem rendelkezik elég tapasztalattal magasan képzett bunyósok ellen. Kovalev pedig teljesen más képet mutatott az Alvarez elleni visszavágón, mint az első meccsen. Sokkal összeszedettebb és taktikusabb bunyót lehetett látni tőle és egyhangú pontozással győzte le Alvarez-t.

Komment