Roy Jones Jr. szerint Broner megverheti Pacquiao-t

Fotó: Roy Jones Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

A nyolc súlycsoportban világbajnoki címig jutó Manny Pacquiao (60-7-2; 39 KO) címvédésre készül szombaton. WBA (rendes) váltósúlyú övét a négy súlycsoportban világbajnoki címet szerző Adrien Broner (33-3-1; 24 KO) szeretné elvenni. A mérkőzés kapcsán az 50. születésnapját ünneplő Roy Jones Jr-t is megkérdezték, aki szerint Broner-nek jó esélye van legyőzni a filippínó legendát, annak ellenére, hogy őt tartják esélytelenebbnek. Jones szerint, ha Broner úgy bunyózik majd, mint Mayweather, akkor győzhet. Jones ezalatt arra gondol, hogy Broner stílusa hasonló, mint Mayweather-é és láthattuk, hogy Mayweather könnyedén verte Pac Man-t 2015-ben.

„Természetesen Pacquiao-nak a tudása miatt több esélye van megverni a fiatalabb, 29 éves Broner-t. Nem az számít, hogy hány éves vagy, hanem hogy ezt hogy használod. Broner megnyerheti a meccset és nem Pacquiao kora miatt, hanem a stílusa miatt. Broner hasonló stílusban bunyózik, mint Mayweather. Mayweather könnyedén verte Pacquiao-t és Broner is képes lehet erre. Broner jó bunyós és ezt be kell bizonyítsa Pacquiao ellen.”

A szombati meccs mindkét bunyós számára nagyon fontos. Pacquiao megmutathatja, hogy még mindig van benne tűz és erő, hiába töltötte be már a negyedik X-et is. Korábban Pacquiao nagyszerű PPV számokat tudott produkálni, szombaton az is kiderül, hogy az amerikai rajongók mennyire kíváncsiak még rá, mert több, mint két éve bunyózott utoljára az USA-ban. Broner-nek pedig talán ez az utolsó lehetősége, hogy bebizonyítsa a rajongóknak, hogy van helye az élvonalban. Broner az utóbbi időben sokat veszített a népszerűségéből. Nagypehely- és könnyűsúlyban verhetetlen volt, de már kisváltóban elkezdődtek a gondok, váltósúlyban pedig 1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlege. Legutóbb pedig 2017. februárjában tudott győzni, akkor is megosztott pontozással Adrian Granados ellen. Ráadásul az utóbbi időben számos rendőrségi balhéja is volt, ami nem valószínű, hogy javított a népszerűségén.

Komment