Spence: Megmutattam, hogy tudok okosan is bunyózni, most visszatérhetek a „buldózer-taktikához”!

Errol Spence Jr. egyhangú pontozással legyőzte Mikey Garciat legyőzte Mikey
Fotó: Errol Spence Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Errol Spence Jr. (25-0; 21 KO) látványos küzdelemben iskolázta le a hétvégén Mikey Garcia –t (39-1; 30 KO). Sokakat meglepett azzal, hogy nem rontott rá egyből Garcia -ra és nem próbálta kiütni rögtön az első menetekben. A meccs után elmondta, hogy az volt a terv, hogy rácáfoljon a kritikusaira, akik szerint nem tud bokszolni és csak az erejére apellál. Ezzel a váltással nemcsak a kritikusait, de Garcia -t is sikerült meglepnie. Azért teljesen nem fordult ki magából és az utolsó menetekre visszatért a „buldózer”. Azt mondja, hogy ennyi elég is volt neki ebből a stílusból, azért nem így szokott bunyózni, mert ő nem ezt szereti, ez túl unalmas neki. Ő a „buldózer-stílust” kedveli, a gyors kiütéseket.

A Garcia elleni meccs után egyből kihívta Manny Pacquiao –t (61-7-2; 39 KO), aki a helyszínen nézte végig a küzdelmet, és úgy tűnik Pac Man is hajlik a meccsre. Már korábban is azt mondta, hogy szívesen megküzdene a Spence – Garcia meccs győztesével. Pacquiao jelenleg a WBA (rendes) váltósúlyú világbajnoka, így címegyesítés is lenne az egymás elleni küzdelem. Akár már júliusban sor kerülhetne a meccsre. Amennyiben Mayweather közben nem mond mégis igent a visszavágóra, mert akkor Pacquiao valószínűleg inkább azt választaná.

Azért B terve is van Spence –nek, ha nem Pacquiao, akkor a WBC világbajnok Shawn Porter –rel (30-2-1; 17 KO) egyesítene címet. Korábban Spence már kihívta Porter –t és Porter is azt nyilatkozta, hogy őt is érdekelné egy meccs a Spence – Garcia összecsapás győztesével.

Ugyanakkor a rajongók inkább lennének kíváncsiak egy Terence Crawford (34-0; 25 KO), WBO világbajnok elleni csatára. Jelenleg kettejüket tartják a két legjobb váltósúlyú bunyósnak.

Komment