Szeptemberben egyesíthet címet Errol Spence Jr. és Shawn Porter, Crawford-nak még várnia kell

Errol Spence Jr. egyhangú pontozással legyőzte Mikey Garciat legyőzte Mikey
Fotó: Errol Spence Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Mike Coppinger, a The Ring Magazine újságírója szerint sikerült megállapodnia a menedzsmenteknek és szeptemberben kerülhet sor az IBF (Spence) és a WBC (Porter) váltósúlyú világbajnoki címek egyesítésére. Korábban Porter is szeptembert említette lehetséges dátumként. A pontos dátumot és a helyszínt a napokban jelentik be hivatalosan, de nagy valószínűséggel a New York-i Barclays Center-ben kerül sor a meccsre és PPV közvetítés lesz.

Bár Bob Arum nagyon szerette volna megkaparintani a WBO világbajnok Terence Crawford (35-0; 26 KO) számára Spence-t még az ősszel, hogy ők egyesítsenek címet, de erre úgy tűnik még várnia kell a Top Rank vezérnek. Crawford így hoppon maradt, mert a négy nagy szervezet világbajnokai rajta kívül mind egymás ellen küzdenek és neki ismét nem jut egy rangosabb ellenfél. Mióta váltósúlyban is világbajnok lett nem sikerült karrierje szempontjából komolyabb ellenfeleket hozni neki. A legutóbbi Amir Khan elleni meccse is inkább a közönség szórakoztatására szolgált, mint Crawford karrierjének előmozdítására. Nincs könnyű helyzetben a címegyesítések terén, mert az összes többi világbajnok a PBC bunyósa, míg Crawford a Top Rank-kel van szerződésben és a közös munka nem könnyű.

A WBA rendes bajnoka Manny Pacquiao (61-7-2; 39 KO) és a WBA Super bajnoka Keith Thurman (29-0; 22 KO) július 20-án küzdenek meg egymással, míg ezek szerint az IBF bajnok Spence (25-0; 21 KO) és a WBC bajnok Porter (30-2-1; 17 KO) szeptemberben egyesít címet. A PBC szempontjából az lenne a leglogikusabb, ha legközelebb a Pacquiao – Thurman meccs győztese küzdene a Spence – Porter meccs győztesével. Így házon belül maradnának a világbajnoki címek és egyikük három nagy szervezet bajnoka is lehet.

Komment