Január 18. New York: Andrade első alkalommal védheti meg középsúlyú WBO övét

Fotó: Demetrius Andrade (k) – PuzzlePix Fotóügynökség

A hétvége minden bizonnyal legjobban várt mérkőzése a Manny Pacquiao – Adrien Broner összecsapás lesz 19-én, de előző nap a Matchroom Boxing által szervezett New York-i gála se lesz rossz. A WBO újdonsült középsúlyú világbajnoka, Demetrius Andrade első alkalommal védheti meg övét. Ezen kívül pedig szorítóba lép a Puerto Rico-i Amanda Serrano, aki hetedik súlycsoportjában igyekszik világbajnoki címet szerezni valamint Jorge Linares is, aki a tavaly májusi, Lomachenko elleni veresége óta kisváltósúlyban vitézkedik.

Demetrius Andrade (26-0; 16 KO) tavaly októberben szerezte meg a megüresedett WBO középsúlyú világbajnoki övet Walter Kautondokwa ellenében. Andrade eredetileg Billy Joe Saunders ellen küzdött volna, de az angol bunyóstól elvették az övét, mert megbukott egy doppingteszten, így lett Kautondokwa az ellenfele. A namíbiai ellenfelét meggyőző fölénnyel és egyhangú pontozással verte Andrade és így lett második súlycsoportjában is világbajnok. Pénteken egy orosz bunyós, Artur Akavov (19-2; 8 KO) ellen védheti meg első alkalommal az övét. Akavov jelenleg a WBO Nemzetközi bajnoka középsúlyban és korábban már megpróbálta megszerezni a világbajnoki övet még Saunders ellenében. Akkor pontozással veszített, de most természetesen győzelemre készül.

A gála egyetlen női mérkőzésén Amanda Serrano (35-1-1; 26 KO) az osztrák Eva Voraberger (24-5; 11 KO) ellen szeretne hetedik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerezni. Ahogy említettük Serrano már hat súlycsoportban is szerzett világbajnoki övet, ráadásul mindezt úgy, hogy folyamatosan ugrál a súlycsoportok között. Legutóbbi meccsén, tavaly szeptemberben például kisváltósúlyban szerezte meg a WBO világbajnoki övét, most pénteken pedig a több, mint 10 kilóval kisebb kisharmatsúlyban fog küzdeni szintén a WBO világbajnoki övéért. Serrano egy igazi legenda a női bunyósok között, ő az egyetlen olyan női ökölvívó, aki ennyi súlycsoportban tudott győzedelmeskedni.

TJ Doheny (20-0; 14 KO) is első címvédésére készül, akárcsak Andrade. Az ír születésű, de Ausztráliában élő nagyharmatsúlyú bunyós tavaly augusztusban szerezte meg az IBF világbajnoki övét, amit most a japán Ryohei Takahashi (16-3-1; 6 KO) ellen tesz kockára.

Jorge Linares (45-4; 28 KO) ismét kisváltósúlyban fog bunyózni. Linares tavaly májusban veszítette el könnyűsúlyú világbajnoki övét. Bár szeretne egy visszavágót Lomachenko ellen, de addig is kisváltóban próbálkozik. Mostani ellenfele a mexikói Pablo Cesar Cano (31-7-1; 21 KO) lesz.

Komment