Loma tervei 2019-re: előbb az IBF öv aztán egy Crolla elleni meccs Angliában

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Az ukrán sztár promótere Bob Arum jelentette be, hogy Vasyl Lomachenko (12-1; 9 KO) azt tervezi, hogy a nyáron a WBA-nál kihívói pozícióban lévő Anthony Crolla-val fog megküzdeni, ráadásul Angliában. Arum tervei szerint azonban nem ez lesz Loma következő meccse, előtte még áprilisra is terveznek egy címmeccset. Áprilisban előbb a Richard Commey (27-2; 24 KO) – Isa Chaniev (13-1; 6 KO) IBF könnyűsúlyú címmérkőzés győztesével küzdene az ukrán és, ha nyer, akkor menne a szigetországba Crolla ellen.

Könnyűsúlyban jelenleg Vasyl Lomachenko birtokolja a WBO és a WBA (Super) világbajnoki címeket. Eddig Mikey Garciaé volt az IBF és a WBC öv, de az IBF övét elvette a szervezet, mert nem akarta megvédeni. Ezért a megüresedett övért száll ringbe február elején Commey és Chaniev. A győztes tehát már világbajnoki övvel a derekán állhat majd ki Lomachenko-val áprilisban. Ez a terve Arum-nak, szerinte Commey és Chaniev is beleegyezett már az áprilisi meccsbe, szóval szinte biztosra vehető.

Anthony Crolla (34-6-3; 13 KO) korábban a WBA könnyűsúlyú világbajnoka volt és az a Jorge Linares vette el az övét, akitől Lomachenko szerezte meg idén májusban. Ráadásul Crolla-t kétszer is legyőzte Linares egymás után egyhangú pontozással, Linares-t pedig kiütéssel verte meg Lomachenko. Ez ugyan nem garancia Loma győzelmére, de azért jó előjel.  Lomachenko számára a Crolla elleni meccs inkább hátralépés, mint előre ellenfél szempontjából, viszont hosszútávon egy Top Rank Matchroom együttműködéshez nagyon jó kezdet. Valószínűleg Arum célja is ez ezzel a meccsel és Loma-nak is jól jön, ha a szigetországban még jobban megismerik, főleg, ha egy hazai kedvencet győz le a saját közönsége előtt. Valószínűleg egy Lomachenko – Crolla meccsre nem lenne nagy kereslet az USA-ban, viszont Angliában igen.

Ezek után, persze, ha győz az ukrán mindkét meccsen, az év második felében jöhetne egy Mikey Garcia (39-0; 30 KO) elleni meccs a WBC övért. Ezt valószínűleg a rajongók is nagyon várják és Loma sem bánná, ha az év végére már a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka lehetne.

Komment