HIVATALOS: Július 20. Manny Pacquiao VS Keith Thurman meccs

Manny Pacquiao
Fotó: Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Most már hivatalosan is bejelentették, hogy a PBC két váltósúlyú világbajnoka július 20-án csap össze egymással. A helyszín valószínűleg a Las Vegas-i MGM Grand Arena lesz. Jelenleg Keith Thurman (29-0; 22 KO) a WBA Super világbajnoka, Manny Pacquiao (61-7-2; 39 KO) pedig a WBA rendes váltósúlyú világbajnoka. Így a győztes egy címet fog birtokolni, a WBA Super bajnoki címét.

Keith Thurman 2017. márciusában szerezte meg a WBA Super bajnoki címét, amikor legyőzte Danny Garcia-t. Ezen a meccsen a WBC világbajnoki övét is megszerezte, de egy hosszúra nyúló sérülés miatt nem tudta a WBC övét megvédeni és a szervezet elvette tőle, de a WBA türelmesebb volt a bajnokával és ők nem vették el WBA Super övét. Majdnem két éves kihagyás után idén januárban tért vissza Thurman, akkor pontozással, de csak többségi döntéssel tudta megvédeni világbajnoki címét Josesito Lopez ellen. A januári meccsen nem mutatott túl meggyőző képet Thurman, de ilyen hosszú szünet után ez várható is volt.

Manny Pacquiao szintén januárban lépett utoljára szorítóba. Ő Adrien Broner-t verte meg egyhangú pontozással és egyértelmű fölénnyel. Először védte meg WBA rendes világbajnoki címét mióta tavaly júliusban elvette azt Lucas Matthysse-től.

Pacquiao januári teljesítménye sokkal meggyőzőbb volt, mint Thurman-é. Ez a meccs fordulópont lehet mindkét bunyós karrierjében. Pac Man már negyven éves és nagyon sokat bizonyított már a ringben. Azok után, hogy Jeff Horn elvette WBO váltósúlyú övét megszerezte a WBA övét, majd Broner elleni is nagyszerűen teljesített. Thurman pedig karrierje csúcspontján kellett, hogy visszavonuljon egy hosszabb szünetre sérülés miatt és sokan azt mondják róla, hogy már nem a régi és nem is lesz az. Paqcuiao legyőzésével bizonyíthatna, hogy van még keresnivalója az élvonalban.

Komment