Oleksandr Usyk aláírt a Matchroom Boxing-hoz

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Eddie Hearn pénteken bejelentette, hogy sikerült szerződtetni a Matchroom Boxing-hoz a cirkálósúly vitathatatlan bajnokát, Oleksandr Usyk-ot. Usyk természetesen nem hagyja ott a K2 Promotions-t, akikkel az eddigi profi sikereit elérte. Ezentúl a két promóciós cég közösen fogja egyengetni az ukrán ökölvívó útját. Usyk mióta megnyerte a WBSS cirkálósúlyú döntőjét és begyűjtötte mind a négy nagy szervezet világbajnoki övét már többször emlegette, hogy tovább szeretne lépni nehézsúlyba. Ehhez az egyik legbölcsebb lépés az volt, hogy a nehézsúlyú (IBO, IBF, WBA, WBO) világbajnok Anthony Joshua-t is menedzselő Matchroom-hoz szerződik.

Usyk számára természetesen az is fontos, hogyha fellép nehézsúlyba, akkor minél komolyabb ellenfeleket kapjon és ehhez is nagyon jó partner Eddie Hearn cége, hisz jó pár topkategóriás nehézsúlyú bunyósuk van. Illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy a Matchroom nemrégiben milliárdos üzletet kötött a DAZN stream szolgáltató céggel, ami lehetővé teszi, hogy minél több helyre jusson el a meccsek közvetítése, ez különösen fontos a PPV közvetítéseknél. A Matchroom-al kötött szerződés értelmében az Egyesült Királyságban a SkySports, az Egyesült Államokban pedig a DAZN fogja közvetíteni Usyk meccseit. (Ez remélhetőleg a magyar nézők számára is jó hír, mert a Matchroom Boxing gáláit általában élőben közvetíti a Sport1 vagy a Sport2 csatorna.)

 A nehézsúlyon belül is a legnagyobb „halat” szemelte ki magának Usyk, Anthony Joshua-val szeretne megküzdeni, amire jó esélye van, ha legyőzi Tony Bellew-t. Ha minden igaz, Usyk és Bellew még idén novemberben megküzd egymással és az eddigi hírek alapján még cirkálósúlyban lesz a csata. Bellew legyőzése nagyon jó ugródeszka lehet Usyk-nak a súlycsoport váltáshoz, hisz Bellew utóbbi két meccsét már nehézsúlyban vívta. Bellew egy jó „átmenet” a cirkáló- és a nehézsúly között, tesztnek kiváló Usyk-nak. Emellett Usyk ugye a WBO-tól kapott egy speciális világbajnoki státuszt, ami szerint, ha tovább lép nehézsúlyba, akkor az aktuális WBO nehézsúlyú világbajnok, tehát Anthony Joshua kötelező kihívója lehet. Amennyiben a közeljövőben tényleg súlycsoportot vált Usyk igazán megkavarhatja a szálakat, mivel nemrégiben a WBO is elrendelte a kötelező címvédést Joshua-nak, de se időpontot, se ellenfelet nem hirdettek még. Ki tudja akár Usyk is lehet az, amennyiben nem tartja túl korainak a Joshua elleni meccset. Eddie Hearn pedig köztudottan szereti a kihívásokat és a jó bevételeket hozó meccseket, rajta valószínűleg nem múlna egy Joshua – Usyk meccs leszervezése.

Komment