Október 12. Chicago: Usyk debütálásra, Bivol címvédésre készül

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Október 12-én Chicago-ban rendezi következő bokszgáláját az Eddie Hearn vezette Matchroom Boxing USA. A tervek szerint több címmérkőzésre és Oleksandr Usyk nehézsúlyú debütálására is sor kerül.

Usyk (16-0; 12 KO) kapcsán az elmúlt napokban több hír is megjelent, mert a kiszemelt ellenfele Tyrone Spong megbukott a VADA doppingtesztjén, így pár nappal a meccs előtt másik ellenfelet kellet keresni az ukrán bunyósnak. Arról már mi is többször beszámoltunk, hogy a cirkálósúlyban vitathatatlan bajnoki címet szerző Usyk-nak nagyon nehezen jön össze a nehézsúlyú debütálása. Spong tehát kiesett a pozitív tesztje miatt, de Eddie Hearn gyorsan kerített egy másik ellenfelet Usyk-nak, hogy végre valahára sort kerítsenek a bemutatkozásra a királykategóriában. Elsőre természetesen nem a súlycsoport elitjéből választottak neki ellenfelet, főleg úgy, hogy lassan egy éve lépett utoljára szorítóba az ukrán. Végül egy jó mérlegű amerikai bunyós, Chazz Witherspoon (38-3; 29 KO) vállalta, hogy beugrik az utolsó percben. A gála főmérkőzése lesz az Oleksandr Usyk – Chazz Witherspoon nehézsúlyú meccs 12 menetre kiírva.

Elvileg itt lesz majd élő közvetítés vasárnap reggel 5:30-tól.

Usyk-on kívül egy másik kelet-európai bunyós mégpedig a WBA (rendes) félnehézsúlyú világbajnok Dmitry Bivol (16-0; 11 KO) is szorítóba lép szombat este. Bivol már jó ideje vár arra, hogy végre címet egyesítsen a többi félnehézsúlyú világbajnokkal, de egyelőre nem sikerült tető alá hozni egy címegyesítést. A WBO világbajnok Sergey Kovalev november 2-án Saul „Canelo” Alvarez ellen lép szorítóba, míg a másik két világbajnok Oleksandr Gvozdyk (WBC) és Artur Beterbiev (IBF) jövő héten küzdenek egymással. Így az idei évben már biztos nem tud újabb világbajnoki címet szerezni Bivol, de bízik benne, hogy 2020 az ő éve lesz és végre sikerül címet egyesítenie egy másik bajnokkal. De azt is kilátásba helyezte, hogy egy jó meccs kedvéért hajlandó lenne lemenni nagyközépsúlyba is. Egyelőre azonban a dominikai Lenin Castillo-ra (20-2-1, 15 KO) kell koncentrálnia, mert a WBO Latin bajnoka nagyon elszánt, hogy elvegye Bivol világbajnoki övét.

Komment