Zajlik az élet nehézsúlyban, Tyson Fury is új ellenfelet kapott

Fotó: Tyson Fury – Europress Fotóügynökség

Az elmúlt hetekben sorra írják ki a nehézsúlyú mérkőzéseket. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a WBC nehézsúlyú Silver övének birtokosa Dillian Whyte (23-1; 17 KO) a korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok Joseph Parker (24-1; 18 KO) ellen fog megküzdeni július 28-án a londoni O2 Arénában. Ezen a gálán lesz még egy nehézsúlyú mérkőzés Derek Chisora (28-8; 20 KO) és Carlos Takam (35-4-1; 27 KO) között.

Az év legjobban várt nehézsúlyú összecsapását a regnáló világbajnokok, Anthony Joshua (IBF, IBO, WBA Super, WBO) és Deontay Wilder (WBC) között ugyan nem sikerült még véglegesíteni, tehát ebben az évben már tuti nem találkoznak, de azért Joshua még ringbe lép az ősszel. Minden valószínűség szerint a nehézsúly jelenlegi uralkodója szeptember 22-én az orosz Alexander Povetkin (34-1; 24 KO) ellen fog ringbe lépni és védheti meg világbajnoki öveit a londoni Wembley Stadionban.

A szintén nehézsúlyú bunyós, Luis „King Kong” Ortiz (28-1; 24 KO) is ringbe lép, még hozzá nem is sokára, a július 28-i, Mikey Garcia – Robert Easter Jr. nevével fémjelzett gálán. A kubai bunyós legutóbb a WBC jelenlegi világbajnoka, Deontay Wilder ellen lépett ringbe, ahol megszerezte első vereségét. Következő ellenfele a román Razvan Cojanu (16-3; 9 KO) lesz, aki legutóbbi meccsén szintén egy akkori világbajnoktól, Joseph Parkertől kapott ki, Parker akkor még a WBO világbajnoka volt.

A napokban hozták nyilvánosságra, hogy Jarrell Miller nem vállalja a bolgár Kubrat Pulev (25-1; 13 KO) elleni meccset, így új ellenfelet kell keresni Pulev-nek az eliminátori címért. Az IBF rangsorában Pulev a 2., Miller a 3., Alexander Povetkin a 4., viszont Povetkin ugye valószínűleg Joshua ellen lép ringbe így a soron következő Hughie Fury (21-1;11 KO) kapja meg a lehetőséget Pulev ellen. Még hivatalosan nem jelentették be a Pulev – Fury meccset, de Fury edzője és egyben édesapja szerint Hughie szívesen megküzd Pulev-el és még az sem zavarja, ha ezért egészen Bulgáriáig kell mennie.

Tyson Fury (26-0; 19 KO) következő ellenfelét is nyilvánosságra hozták, az olasz származású német Francesco Pianeta (35-4-1; 21 KO) ellen lép ringbe augusztus 18-án. A korábbi IBF/IBO/WBA Super/WBO világbajnok Fury június 9-én tért vissza Sefer Seferi ellen egy felejthető meccsen. Igaz nem sok idő telt el azóta a meccs óta, bár nagyon nem is erőltette meg magát Fury pár hét múlva ismét ringbe lép. A következő ellenfele már egy fokkal keményebbnek ígérkezik, mint Seferi volt, de azért továbbra sem a nehézsúly élmezőnyéből kerül ki. Frank Warren tartja a szavát és szépen fokozatosan építi újra Fury karrierjét és ennek megfelelően választ neki ellenfelet. Pianeta eddigi legnagyobb eredményei a WBO Európa-bajnoki címe és az IBO Nemzetközi nehézsúlyú címe volt, bár egyik címét sem tudta sokáig megőrizni és komolyabb ellenfeleitől rendszeresen kikapott. Legalább ő már súlyban közelebb lesz Fury-hoz, mint Seferi volt, és ki tudja még meg is lepheti Fury-t.

Joshua, Whyte, Chisora és a két Fury mellett még egy angol nehézsúlyú bunyós, David Price (22-5; 18 KO) is ringbe lép a közeljövőben, egész pontosan július 27-én. Az ellenfelét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, annyit lehet tudni, hogy egy kevésbé rangos boltoni gálán lép majd szorítóba.

Komment