Nurmagomedov: Jöhet Mayweather, de legyen 11 menet boksz + 1 menet MMA

A UFC bajnok Khabib Nurmagomedov épp következő mérkőzését promótálta Las Vegas-ban, amikor szóba került a Mayweather elleni küzdelem. Már nem egy alkalommal merült fel, hogy ő és Mayweather megküzdenének egymással. Először Nurmagomedov vetette fel egy videóban 2018. év végén, de akkor valószínűleg még viccnek gondolta, Mayweather azonban ráharapott a dologra, miután megjelentek a dollár jelek a szeme előtt. Semmi konkrétumot nem hoztak nyilvánosságra, de az MMA harcos menedzsere szerint tavaly tárgyaltak róla és már helyszín és dátum is volt, Szaúd-Arábiában lett volna a harc, aztán nem lett belőle semmi.

Nemrég pedig olyan pletykák merültek fel, hogy Mayweather egy napon küzdene meg Nurmagomedov-val és McGregor-ral is, egymás után. Egyikkel délután, a másikkal este, mindezt egy csekély 5 – 600 millió dolláros összegért cserébe. Természetesen erről sem volt semmi hivatalos infó, de „Money” év elején kitett az egyik közösségi oldalára egy posztert, amin ő és Nurmagomedov van és a 2020-as dátum. Dana White-tal is elkezdett együtt dolgozni, és elismerte, hogy beszélt White-tal Nurmagomedov-ról és McGregor-ról is. Szóval valamit biztosan tervez Mayweather, nyilvánvaló, hogy valami óriási érdeklődést kiváltó és giga bevételt hozót.

Nurmagomedov pedig most azt mondta, hogy ő benne van, jöhet Mayweather, de neki is van feltétele. Legyen 11 menet boksz és 1 menet MMA. Azt mondja, hogy már kapott egy 100 millió dolláros ajánlatot, hogy középsúlyban küzdjön vele.

„Azt gondolom, hogy Mayweather nagyon nagy név. Igazán nagy név, de nekem is nagy nevem van. Harcolhatunk. De legyen 11 menet boksz és 1 menet MMA. Gyerünk! Készen állok!” – mondta Nurmagomedov.


Nehéz elképzelni, hogy szeretné ezt kivitelezni Nurmagomedov. Egyrészt, ha arra gondolt, hogy először a boksz és a végén jöhet a vegyes harcművészet, akkor ki kell bírnia 11 menetet Mayweather ellen, ami nem lenne könnyű feladat. Viszont, nyilván az utolsó 1 menetben meg ő lenne hazai pályán. De ezt, hogy gondolta megvalósítani vajon? A 11. menet után hirtelen kesztyűt cserélnek, leveszik a cipőt és MMA szabályok között folytatják a ringben? Valószínűleg ezt ő sem gondolta komolyan, de ha ebben a verzióban nagy pénzt lát Mayweather, akkor még akár sor is kerülhet rá.

Komment