Bob Arum szerint Pacquiao az évtized bunyósa, Mayweather még a közelében sincs

Fotó: Bob Arum – Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Most, hogy véget ért az évtized sokszor felmerül, hogy ki is volt a 2010-es évek legjobb ökölvívója. Manny Pacquiao, Floyd Mayweather Jr, Canelo Alvarez és Andre Ward, akiket leginkább emlegetnek, hogy esélyesek lehetnek erre a megtisztelő címre. Természetesen mindenkinek meg van a saját véleménye, hogy ki is volt a legjobb. A sokat látott promtóter, Bob Arum szerint egyértelmű, hogy Manny Pacquiao (62-7-2; 39 KO) volt a legjobb az évtizedben, annak ellenére is, hogy volt egy-két veresége is.

Floyd Mayweather Jr. szerinte a közelében sincs Pac Man-nek. Hisz az utolsó igazi meccse 2015-ben volt, majd 2017-ben visszatért egy MMA harcos ellen, hogy beállítsa az 50-0-s rekordját. Ezzel szemben Pacquiao végig aktív volt az elmúlt évtizedben, nagy meccseket vívott, nagy ellenfelek ellen. 40 éves és még mindig bunyózik, ráadásul világbajnok, nyolc súlycsoportban szerzett világbajnoki címet és már ez a negyedik évtizede, amikor világbajnoknak mondhatja magát. Tavaly is volt két nagyszerű győzelme és egy újabb világbajnoki címet gyűjtött be.

„Hogy ki az Évtized ökölvívója? Azt mondom, hogy Manny Pacquiao … az egész évtizedes munkája miatt, ő folyamatosan bunyózott, kiállt bárkivel. Ő volt az egyetlen srác, aki azokban az években is, amikor Mayweather visszavonult vagy épp nem bunyózott a hátán vitte ezt a sportot. Nem hiszem, hogy bárki is, akárcsak a közelében lehetne, mint az évtized bunyósa. Nem számít, hogy a Top Rank-nél vagy más promóternél, de ő még mindig bunyózik. Nyilvánvaló, hogy ő az évtized ökölvívója!” – mondta Arum.

Pacquiao 2010 és 2019 között 16 meccsen lépett szorítóba, ebből 12-öt megnyert. Igaz ebben az évtizedben volt a Marquez elleni csúnya KO-s veresége 2012-ben és a Mayweather elleni pontozásos veresége 2015-ben, de jó pár nagy nevet győzött le. Például a Marquez elleni vereség előtt 2011-ben ő győzte le a mexikóit, de legyőzte Brandon Rios-t, Antonio Margarito-t, Shane Mosley-t, Keith Thurman-t vagy Timothy Bradley Jr.-t (tőle egyszer kikapott, kétszer legyőzte). A 16 meccsből 13 világbajnoki címmeccs volt váltó- és nagyváltósúlyban.

Pacquiao már egyszer elnyerte ezt a címet a BWAA-nál és a The Ring Magazine-nál is, őt választották a 2000 – 2009-es évek közötti legjobb bunyósnak.

Komment