Mennyi pénzt ér Mayweather?

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Floyd „Money” Mayweather Jr. egy igazi ikon a mai ökölvívásban és nemcsak egyedülálló sportolói teljesítménye miatt, bár az sem lehet elhanyagolni. Hisz 50-0-s mérleggel vonult vissza az ökölvívástól, öt súlycsoportban szerzett világbajnoki címet és számos nagy bunyóst győzött le karrierje során. Emellett extravagáns életstílusával és töménytelen pénzével is kitűnik a sorból. Az elmúlt évek során óriási összegeket zsebelt be egy-egy meccsel és a Forbes magazin szerint egyike annak a három profi sportolónak, aki több, mint 1 milliárd (!) dollárt keresett karrierje során, ami egyáltalán nem elképzelhetetlen tekintve, hogy a Manny Pacquiao elleni meccsért kb. 250 millió dollárt kapott, a Conor McGregor elleni meccsért pedig nagyjából 275 millió dollárt! Legutóbb pedig egy pár perces bemutató bokszmeccsért kb. 10 millió dollárt fizettek neki.

Ezek után nem meglepő, hogy Mayweather neve gyakorlatilag a pénz szó szinonimájává vált az elmúlt években hisz olyan, mint egy aranytojást tojó tyúk. Ezt mások is tudják és ők is szeretnének egy-egy ilyen aranytojást kapni. Miután tavaly Mayweather maga vetette fel, hogy visszatérne egy Manny Pacquiao elleni visszavágóra már többen is felkerültek arra a képzeletbeli listára, akik szeretnének megküzdeni vele. Szó volt már a UFC bajnok Khabib Nurmagomedov-ról is, de korábban Maidana is pedzegetett egy újabb visszavágót, Pacquiao és McGregor továbbra is benne lenne egy meccsben és Saul „Canelo” Alvarez is bejelentkezett egy visszavágóra.

Bárkivel is küzdene, – ha egyáltalán fog, mert erre kicsi az esély, valószínűleg inkább marad a kis kockázatú, de könnyen sok pénzt hozó bemutató meccseknél, amik a mérlegét sem ronthatják el – mindenképp több száz millió dolláros bevétellel lehetne számolni. Nem is azért mert az „igazi” bokszrajongók annyira kíváncsiak lennének egy nyugdíjas és egy aktív bunyós meccsére, sokkal inkább az eseményt övező PR munkának köszönhetően. Oscar De La Hoya például 1,5 milliárd dolláros bevételt vizionál egy Mayweather – Canelo visszavágóra, ami azért némiképp túlzásnak tűnik tekintve, hogy a rekordnézettséget hozó Mayweather – McGregor maximum a felét hozta ennek. Ez inkább csak mézes madzagnak tűnik, hogy rávegyék Mayweather-t a meccsre, amit Canelo nagyon szeretne. De Mayweather miért kockáztatná a veretlenségét, amire olyan büszke és állna ki a csúcson lévő Canelo-val, úgyhogy neki már lassan négy éve nem volt igazi bokszoló ellen meccse.

Az, hogy ennyi kérője van Mayweather-nek jól mutatja, hogy az emberek továbbra is kíváncsiak rá, hisz miért pont nála kopogtatna mindenki, ha nem azért mert egy vagyont kaphatnak, ha kiállnak vele.

Komment