Mayweather azt állítja, hogy marad nyugdíjas, pedig Pac Man és Canelo is megküzdene vele

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Floyd Mayweather Jr. mindig is elég megosztó személyiség volt. Az vitathatatlan tény, hogy nagyszerű bunyós, ezt bizonyítja 50-0-s rekordja és az is, hogy öt súlycsoportban is világbajnoki címet tudott szerezni. Ugyanakkor viselkedése, stílusa elég sokak számára bicskanyitogató. Egyre többen hangoztatják, hogy csúfot űz az ökölvívásból a pénzért. Már a 2017-es McGregor elleni meccs megítélése is vegyes volt, de a szilveszteri Tenshin Nasukawa elleni meccs viszi a prímet. Persze Mayweather hangoztatja, hogy mekkora nagy üzletember, mert nagyjából két perc alatt keresett 9 millió dollárt, ami igaz is, de hát milyen áron. A bokszrajongók nagy része egy viccnek, cirkuszi produkciónak tartja, amit Japánban művelt.

Most pedig már arról beszél, hogy ő továbbra is nyugdíjas, nem tér vissza az ökölvíváshoz, pedig pár hónappal ezelőtt még a Manny Pacquiao elleni visszavágóról beszélt és egy Khabib Nurmagomedov MMA bajnok elleni meccsről. Kérők pedig akadnak, mert Pac Man mellett Saul „Canelo” Alvarez is szeretne egy visszavágót Money-tól. Canelo promótere, Oscar De La Hoya nyilatkozta, hogy Canelo áll elébe a visszavágónak és biztos benne, hogy legyőzné Mayweather-t. Golden Boy szerint a Nasukawa elleni meccs egy vicc volt, de ha igazi bunyót akar és mellé sok pénzt, akkor álljon ki megint a mexikóival.

Kérdés, hogy mennyire csábítja a pénz Mayweather-t, azért igazán rizikós meccset nem valószínű, hogy bevállalna. Mert hát a veretlenségét azért mégsem szeretné elveszíteni, ha nyugdíjas, ha nem és ha egy ökölvívó ellen áll ki azért más a megítélése a vereségnek. Viszont, ha egy MMA-s ellen áll ki az már más tészta lenne, korábban ugye legyőzte McGregor-t, most pedig talán Nurmagomedov jön? Mayweather nem beszél mostanában az MMA bajnokról, de Nurmagomedov edzője szerint nagyon is akarja Money a meccset, szinte könyörög nekik és erre írásos bizonyítéka is van. A UFC vezér Dana White viszont nincs oda az ötletért, nem akarja, hogy Nurmagomedov a ringben álljon ki Mayweather-rel. Menjen Mayweather a ketrecbe, ha akar.

Ha a Nurmagomedov elleni meccs nem is jön össze még mindig ott van  Pac Man vagy Canelo. Egyikük se lenne gyenge ellenfél és minden bizonnyal jövedelmező is lenne, ha vállalja a rizikót. Ha meg csak szórakoztatni akar, biztos talál még pár pénzes üzletembert, aki hajlandó milliókat fizetni neki egy kis bohóckodásért. Lehet, hogy legközelebb megint egy pankrátor ellen látjuk, de azon se lepődnénk meg, ha valami énekes vagy táncos műsorban tűnne fel, mindegy csak sokat fizessenek érte.

Komment