Naseem Hamed utólag megkapta a The Ring Magazine övét

Fotó: Naseem Hamed 2000-ben – PuzzlePix Fotóügynökség

Naseem Hamed-nek, a pehelysúlyú legendának nagy megtiszteltetésben volt része a hétvégi Leeds-i gálán. A nagymúltú The Ring Magazine utólag egy egyedi készítésű övet adományozott az egykori IBO/IBF/WBO/WBC pehelysúlyú világbajnoknak elismerve egyedülálló karrierjét. Ezzel Hamed történelmet írt mivel ő az első ökölvívó, aki már aktív pályafutása után kapta meg az övet. A történethez az is hozzátartozik, hogy korábban Hamed szóvá tette a magazin egyik újságírójának, hogy ő miért nem kapott aktív pályafutása alatt övet.

A The Ring Magazine újságírója Tom Gray mesélte el e történetet, hogy miért kapta meg most ezt a rangos elismerést a „Herceg”. Gray elmondta, hogy minden azzal kezdődött, hogy tavaly szeptemberben interjút szeretett volna készíteni Hamed-del a WBSS szaúd-arábiai döntőjén és amikor elmondta, hogy melyik újság számára készítené az interjút Hamed visszakérdezett, hogy mondjon Gray még egy olyan ökölvívót rajta kívül, aki megverte a WBO/WBA/WBC/IBF bajnokait mégsem kapott soha övet a The Ring Magazine-tól. Majd amikor Gray hirtelen nem tudott egy nevet sem mondani, akkor Hamed közölte, hogy márpedig ő akar egyet.

Az újságíró elmondása szerint ezzel kezdődött minden, de nem ezért kapta az övet Hamed, csak ez a beszélgetés indította el a folyamatot. Gray ezek után beszélt a magazinbéli munkatársaival és úgy döntöttek, hogy visszamenőlegesen szeretnék elismerni a „Herceg” eredményeit és megajándékozzák egy övvel, amit múlt hétvégén Leeds-ben adtak át neki.

Gray azt is elmondta, hogy Hamed nem azért nem kapott aktív pályafutása alatt elismerést tőlük mert nem érdemelte volna meg, hanem mert 1989-2002 között más volt a magazin tulajdonosa és egyáltalán nem adtak övet senkinek sem, Hamed pályafutása pedig épp ebbe az időszakba esik.

Hamed elmondta, hogy óriási megtiszteltetés számára, hogy megkapta ezt az övet utólag, főleg, hogy ez nem egy „átlagos öv”, amit adni szoktak, hanem személyre szabottan neki készítették és szereplenek rajta az eredményei is.

Hamed épp idén februárban ünnepelte 45. születésnapját, ennek kapcsán mi is írtunk egy cikket a legendás bunyós pályafutásáról, amit ITT tudtok elolvasni.

Komment