Nemcsak a WBC övért, de a The Ring Magazine övéért is küzdhet Wilder és Fury a visszavágón

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Már hivatalosan is bejelentették, hogy a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder (42-0-1; 41 KO) és a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury (29-0-1; 20 KO) 2020. február 22-én csap össze ismét. Ezt a dátumot már jó ideje lehetett tudni, de immár hivatalos bejelentés is történt a promóterek és a bunyósok részéről. Ráadásul a neves bokszmagazin, a The Ring Magazine úgy döntött, hogy a visszavágó győztese az üresen álló nehézsúlyú Ring övet is megkapja, ami óriási elismerés. Érdekes, hogy a magazin nem a Ruiz – Joshua visszavágó győztesének ajánlotta fel az övet. Jelenleg Tyson Fury a magazin nehézsúlyú ranglistájának első helyezettje, Deontay Wilder pedig a második, míg az IBO/IBF/WBO/WBA Super bajnok Anthony Joshua csak a harmadik. Fury korábban már Wladimir Klitschko legyőzésével, 2015-ben már megszerezte ezt az övet, de 2018-ban inaktivitás miatt elvették tőle.

A két nehézsúlyú bunyós 2018. decemberében bunyózott először, akkor döntetlennel végződött a mérkőzés, amit azóta is sokan vitatnak, nemcsak a bunyósok. Fury kétszer is padlóra került mégsem tudott a címvédő Wilder győzni a pontozóknál. Most az ígéri Wilder, hogy pontot tesz az ügy végére és most nemcsak a földre küldi a “Cigány Királyt”, de ott is fog maradni. Azt ígéri, hogy a rajongók azt fogják kapni, amire vágynak, egy óriási kiütéses győzelmet tőle. Ezúttal nem lesz kérdéses, hogy ki a győztes, egyértelművé fogja tenni.

Természetesen Fury is győzelmet ígér, számára ez egy befejezetlen üzlet, amit most be fog fejezni. Alig várja, hogy végre február 22-e legyen. Az edzőtábort már mindkét bunyós megkezdte és korábban már írtunk róla, hogy Fury edzőt váltott és Sugarhill Steward-dal fog készülni a visszavágóra.

A meccs a Las Vegas-i MGM Arénában lesz és érdekes módon állítólag nem lesz a szokásos meccset promótáló sajtókörút.

Komment