A The Ring Magazine 2019-es díjazottjai

A nagy múltú The Ring Magazine minden évben több kategóriában is megválasztja az év legjobbjait. A legendás magazin 10 kategóriában állított jelölteket, többek között az év ökölvívóját és az év meccsét is megválasztották. A magazin szavazásán már jelöltnek lenni is nagy megtiszteltetés, nem még nyerni.

Az Év ökölvívója a mexikói Saul „Canelo” Alvarez lett, aki idén két különböző súlycsoportban (közép- és félnehézsúlyban) is szerzett világbajnoki címet.

Az Év meccse pedig a WBSS harmatsúlyú döntője, a Naoya Inoue – Nonito Donaire meccs lett.


Az Év kiütése a november 23-i Deontay Wilder – Luis Ortiz meccsen történt, a WBC nehézsúlyú világbajnok Wilder a 7. menetben ütötte ki kubai kihívóját.


Az Év edzője a korábban említett Canelo edzője Eddy Reynoso lett.

Az Év meglepetése pedig Andy Ruiz Jr. június 1-jei TKO-s győzelme a nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Anthony Joshua ellen.

Az Év menete pedig szintén az első Anthony Joshua – Andy Ruiz Jr. meccshez kapcsolódik. A meccs harmadik menetében mindkét bunyós volt a padlón, a címvédő Joshua ráadásul kétszer is.


Az Év eseménye pedig a Ruiz – Joshua szaúd-arábiai visszavágója lett.

Az Év visszatérője Jamel Herring, az Év felfedezettje Vergil Ortiz Jr., az Év leginspirálóbb személyisége pedig Jose Ramirez lett.

Komment