Canelo nehezményezi, hogy nem ő az első a The Ring Magazine P4P listáján

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez a mai ökölvívás egyik legnagyobb sztárja, számos nagy csatán túl van már. 55 profi meccséből 52-őt megnyert, emellett 2 döntetlen és mindössze 1 vereség van a mérlegében. Három súlycsoportban szerzett már világbajnoki címet és olyan nagy neveket győzött le, mint például Gennady Golovkin, Miguel Cotto vagy Shane Mosley. Most szombaton pedig félnehézsúlyban lép szorítóba Sergey Kovalev ellen és ha nyer, akkor negyedik súlycsoportjában is világbajnok lesz. Kétségkívül nagyszerű karrier áll mögötte és még koránt sincs vége.

Épp ezért nehezményezi, hogy valamiért nem ő vezeti a nagyhírű The Ring Magazine súlycsoportoktól független ranglistáját, „csak” a harmadik helyet foglalja el. Az első helyen az ukrán sztár Vasyl Lomachenko (14-1; 10 KO) áll, aki szintén már három súlycsoportban szerzett világbajnoki címet és, ha minden jól alakul a jövő év elején akár a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka is lehet. A második helyen pedig a szintén három súlycsoportban világbajnoki- és kisváltósúlyban vitathatatlan bajnoki címig jutó Terence Crawford (35-0; 26 KO) áll.

Canelo úgy érzi, hogy valaki vagy valakik, akik döntenek a rangsorról a magazinnál nem értékelik őt eléggé. Szerinte ő több mindent tett már le az asztalra, mint Lomachenko vagy Crawford, neki járna az első hely. Talán, ha legyőzi Kovalev-ot és félnehézsúlyban is világbajnoki címet szerez, akkor ő lehet a listavezető.

Év elején egyébként Canelo edzője, Eddy Reynoso volt kiakadva hasonló ok miatt, csak ő az Amerikai Boksz Írók Szövetségére (BWAA) haragudott meg, amiért nem jelölték sem Canelo-t az Év ökölvívója címre, sem őt az Év legjobb edzője címre, annak ellenére, hogy tavaly a mexikói bunyós két súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett.

Canelo egyébiránt nemcsak a The Ring Magazine listáján nem kapta meg az első helyet, de például az ESPN-nél is csak harmadik Loma és Crawford után, a BoxingScene-nél pedig csak a negyedik.

Komment