Mikey Garcia: „Loma könnyebb küzdelem lenne, Errol Spence-t akarom!”

Fotó: Vasyl Lomachenko – Europress Fotóügynökség

A négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Mikey Garcia (38-0; 30 KO) pár nap múlva vívja címegyesítő mérkőzését könnyűsúlyban. Garcia jelenleg a WBC könnyűsúlyú világbajnoka és szombaton az IBF világbajnok Robert Easter Jr. (21-0; 14 KO) ellen méreti meg magát. Korábban már szó volt róla, hogy szeretné egyesíteni könnyűsúlyban a világbajnoki címeket, ehhez jelen állás szerint még a WBO világbajnok Raymundo Beltran-t (35-7-1; 21 KO) és a WBA (Super) világbajnok Vasyl Lomachenko-t (11-1; 9 KO) kellene legyőznie.

Garcia azonban szereti a kihívásokat és mindig a lehető legnehezebb csatát keresi magának, hogy bebizonyítsa, hogy mekkora bajnok. A korábbi kijelentésével most szembe ment és már váltósúlyban gondolkodik, egész konkrétan az IBF váltósúlyú világbajnokát, Errol Spence Jr.-t (24-0; 21 KO) szemelte ki magának.

 „A Spence elleni küzdelem izgat engem, a legnagyobb kihívásom. … Ami leginkább érdekel Spence-el kapcsolatban az nyilvánvalóan egy nagy és látványos bunyó vele. Ő vitathatatlanul a legjobb bunyós váltósúlyban és a karrierem legnagyobb kihívása lenne. … Az egyszerű harcok nem hoznak nekem tiszteletet vagy elismerést, nem fognak komolyan venni és bajnokként elismerni. De, ha nagy csatákat vívsz az emberek mindig szeretni fognak. Ez az egyetlen módja, hogy mindig emlékezzenek rám.”

Korábban azt mondta, hogy szívesen megküzdene az ukrán Lomachenko-val, de most már úgy gondolja, hogy a Loma elleni meccs nem elég nagy kihívás számára. Sokan nem értenek egyet Garcia-val, köztük édesapja és bátyja sem, aki egyben az edzője is. Ők szívesebben látnák Garcia-t Lomachenko ellen. Szerintük túl nagy ugrás lenne két súlycsoportot fellépni, ahhoz, hogy Spence ellen küzdjön. Túl könnyűnek tartják Garcia-t a váltósúlyhoz, elveszne Garcia ereje a nála termetesebb bunyósok között. Szerintük a könnyűsúly vagy még a kisváltósúly, ami a legjobb Garcia-nak, azok a bunyósok az ők mérete.

„A legnagyobb kihívást keresem. Úgy vélem ez a harc (Spence ellen) keményebb lenne számomra, mint egy Lomachenko elleni meccs, azt könnyebbnek gondolom. Meg akarom alapozni a hírnevem, hogy a generációm legjobbja legyek, ehhez ilyen (mint a  Spence elleni) küzdelmek kellenek.”

Komment