Mikey Garcia, Oscar Valdez és Dina Thorslund is hozta a papírformát

Március 10-én este az USA-ban mérkőzött meg Mikey Garcia és Oscar Valdez is. Mindketten pontozással nyertek orosz illetve brit ellenfelük ellen. Garcia ezzel már negyedik súlycsoportjában lett világbajnok, Valdez pedig megvédte címét. Dániában két hölgy, Dina Thorslund és Alicia Ashley szállt ringbe a WBC övéért.

Mikey Garcia (38-0) történelmet írt és meggyőző fölénnyel verte az orosz Sergey Lipinets-et (13-1) az IBF nagypehelysúlyú világbajnoki címéért vívott küzdelemben. Garcia ezzel már négy súlycsoportban is világbajnok. Egyhangú pontozással (117-110; 117-110; 116-111) verte meg az oroszt 12 menetben. Bár Garcia kiütni nem tudta ellenfelét, de végig vezetett a 12 menetben és ezzel elvette az orosz eddigi veretlenségét. Lipinets az első menetben határozottan kezdett, megmutatta, hogy sokkal jobban tud védekezni, mint amikor ő szerezte meg a címet korábban Kondo ellen. Lipinets elmozogott és sikerült Garcia ütőtávján kívül maradni. A második menetben még vérzett is Garcia orra, ennek ellenére végig ő dominált. Az amerikai egy balhoroggal a 7. menetben padlóra küldte az oroszt és ez a kiütés már olyan nagy különbséget hozott a pontozásban, hogy már esélye sem volt behozni. Lipinets ugyan jó néhány ütést bevitt Garciának, de nem tudott gondot okozni ezzel. A küzdelem nagy részében Garcia dominált és Lipinets csak erre tudott reagálni. A vereség ellenére Lipinets bebizonyította, hogy jó bunyós, igyekezett tartani a lépést Garciával és kiderült az is hogy meglepően gyors kezű.

Garciához hasonlóan Oscar Valdez (24-0) is pontozással nyert Scott Quigg (34-2-2) ellen és ezzel megőrizte veretlenségét. Az eredeti tervek szerint Valdez WBO pehelysúlyú világbajnoki öve lett volna a tét. Azonban Quigg a mérlegelésen nem tudta, hozni a megfelelő súlyt, így végül kettejük csatája tét nélküli lett. Ha Quigg nyert volna, akkor sem lett volna az övé a cím, sőt még pénzbüntetést is kell fizetnie, amiért nem hozta a megfelelő súlyt. Valdez azonban egyhangú pontozással (117-111; 117-111; 118-110) nyert a korábbi világbajnok Quigg ellen. Valdez azzal nyitotta a küzdelmet ami neki a legjobban megy, balhorgokkal támadott Quigg teste és feje ellen, aki egy sarok sérüléssel érkezett a meccsre és úgy tűnt, hogy lassabban mozgott a szokásosnál. Valdez kombinációkkal támadta Quigget, akinek az 5. menetben a szeme is felrepedt. Quigg a hatodik menetben „földhöz vágta” Valdezt és ezért intést kapott a bírótól. A hetedik menetben Valdez szájából is eleredt a vér és Quigg is további sérülésekkel küzdött, egy duzzanat lett a homlokán. Valdez kemény horgokkal támadta Quigg testét, aki eközben jobb kézzel próbált fejre támadni. A 11. menetben Quigg egy mélyütést is bevitt Valdeznek. Quigg igyekezete ellenére Valdez volt a jobb és 12 menetben, pontozással legyőzte a britet.

Március 10-én este női címmérkőzés is volt, amit Dániában a WBC női nagyharmatsúlyú ideiglenes világbajnoki övéért vívtak. A mérkőzést a helyi kedvenc, Dina Thorslund (11-0) nyerte meg egyhangú pontozással (96-94; 96-94; 97-93). Az első négy menetet a jamaikai Alicia Ashley (24-12-1) lassan kezdte, így azokat Thorslund nyerte meg, de az ötödik menetet Ashleynek ítélték. A jamaikai változtatott a taktikán és határozottabb támadásba lendült, Thorslund azonban jól védekezett és pontosabb volt Ashley-nél. Végül a 10 menetes mérkőzést a dán bunyós nyerte meg, ezzel megszerezte a WBC ideiglenes övét. Az 50 éves Alicia Ashley nem tudott újra világbajnok lenni, így Thorslund megőrizte veretlenségét és neki kell majd megküzdenie a cím korábbi tulajdonosával Fatuma Zarikával, aki sérülés miatt nem tudta megvédeni a címét.

Komment