Bogdán „Golyó” Zsolt véleményét kérdeztük a szombati Dillian Whyte – Joseph Parker meccsről

Fotó: Joseph Parker (b) – Europress Fotóügynökség

Július 28-án, szombaton csap össze a nehézsúly két kiválósága, a brit Dillian Whyte (23-1; 17 KO) és az új-zélandi Joseph Parker (24-1; 18 KO) a londoni O2 Arénában. Szerencsénkre ezt a gálát élőben nézhetjük majd a Sport2-ön este 21 órától. Mindkét bunyós kiütést ígért, reméljük, hogy mindent megtesznek ennek érdekében és egy izgalmas meccset láthatunk.

Az összecsapás tétje a WBC nehézsúlyú Silver öve, amit jelenleg Whyte birtokol és a megüresedett WBO Nemzetközi bajnoki öve, illetve a győztesnek egy esély, hogy visszavágjon Anthony Joshua-nak. Whyte és Parker is profi karrierje során mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el, mindketten a jelenlegi IBO, IBF, WBA (Super) és WBO világbajnoktól, Anthony Joshua-tól (21-0; 20 KO) kaptak ki. Whyte korábban azt mondta Parker gyáva volt Joshua-val szemben és nem tett meg mindent a győzelemért, válaszul Parker pedig megígérte, hogy előbb fogja kiütni, mint Joshua tette 2015-ben. Parker legutóbbi meccsén kapott ki Joshua-tól egyhangú pontozással, ő volt eddig Joshua egyetlen olyan ellenfele a profi karrierje során, aki végig bírta ellene a 12 menetet. Whyte pedig 2015-ben kapott ki a 7. menetben TKO-val AJ-től.

A londoni gála főmérkőzése kapcsán Bogdán „Golyó” Zsoltot, veretlen nehézsúlyú ökölvívónkat kérdeztük:

„Mindketten bokszoltak AJ-vel, bár ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, viszont az tény, hogy Parker végig bokszolta vele a meccset, Whyte nem. Az én véleményem az, hogy Whyte mindent feltett egy lapra azon a meccsen, Parker kevésbé! Whyte egy erős, hevesebb, bevállalósabb bunyós, mint Parker, de ezen a meccsen ez is lehet a veszte, ha hamar kiüti magát és nem osztja be az erejét. Parker sokkal taktikusabb, mondhatni okosabb bokszoló, aki ha kibekkeli az első 4-5-6 menetet, amikor Whyte magáénak érezheti a meccset, akkor akár meg is nyerheti a meccset! Egyébként engem is megkeresett a Parker team 1-2 éve, hogy Ausztráliában bokszoljak vele, de 3 napom lett volna felkészülni és a pénz meg finoman szólva is vicces volt. 🙂

A kiírás szerint még a főmeccs előtt is lesz pár címmeccs, amit érdemes lesz nézni. Szintén nehézsúlyban fog egymás ellen ringbe lépni Dereck Chisora (28-8; 20 KO) és Carlos Takam (35-4-1; 27 KO) a megüresedett WBA Nemzetközi bajnoki övért. A meccs egyik érdekessége, hogy mindketten kikaptak a főmeccset vívó bunyósoktól, Chisora-t Whyte verte meg megosztott pontozással, Takam-ot pedig Parker egyhangú pontozással.

Félnehézsúlyban Joshua Buatsi (6-0; 4 KO) fog megküzdeni Andrejs Pokumeiko-val (17-14-1; 13 KO) a megüresedett WBC félnehézsúlyú Nemzetközi bajnoki övért.

Az angol Conor Benn (12-0; 9 KO) pedig a francia Cedrick Peynaud (6-5-3-; 4 KO) ellen szeretné megszerezni az üresen álló WBA Kontinentális váltósúlyú bajnoki övet.

Az este folyamán hölgyek is ringbe lépnek, méghozzá egy címvédő mérkőzésen. A veretlen, ír Katie Taylor (9-0; 4 KO) tavaly októberben szerezte meg a WBA könnyűsúlyú világbajnoki övét, majd legutóbbi meccsén begyűjtötte mellé az IBF könnyűsúlyú világbajnoki övét is. Szombaton az amerikai Kimberly Connor (13-3-2; 5 KO) ellen teszi kockára mindkét övét.

Komment