Luis Ortiz visszavágót akar Wilder-től

Fotó: Luis Ortiz (b) – Deontay Wilder (j) – Europress Fotóügynökség

A kubai nehézsúlyú bunyós Luis „King Kong” Ortiz (28-1; 24 KO) szombaton ismét ringbe lép, ezúttal egy román ellenféllel, Razvan Cojanu-val (16-3; 9 KO) szemben. Ortiz előző mérkőzésén veszítette el veretlenségét és ez azóta is fájó emlék számára. Idén március 3-án a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Deontay Wilder (40-0; 39 KO) ellen lépett utoljára szorítóba, ahol egy kemény csatában végül a 10. menetben szenvedett vereséget TKO-val.

Az első négy menet kiegyensúlyozottan zajlott, majd az 5. menetben Wilder padlóra küldte a kubait. Ortiz ebből még felállt, sőt a 7. menetet fölényesen meg is nyerte. Végül a 10. menetben kétszer is padlóra került Ortiz, aki a második után már nem tudott felállni, így kiütéssel veszített. Ennek ellenére szoros meccs volt olyannyira, hogy a kiütés előtt a pontozóknál egyhangúan 9 menetből 4-et Ortiz, Wilder pedig 5-öt nyert.

Ez a vereség mély nyomot hagyott a 39 éves bunyósban. „Úgy érzem, mint akinek tőr maradt a szívében. Ott van ez a fájdalom és napról napra erősebb. Újból meg akarok küzdeni Wilder-el. Ez berögzült az elmémben. A következő meccs is azért van, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészítsen egy jövőbeli összecsapásra Wilder ellen. Sok mindent megváltoztattam az edzésemben emiatt a fájdalom miatt. Újra Wilder-t akarom. Ez az egyetlen dolog, amit mondhatok.”

Ortiz reméli, hogy a következő meccsén ismét Wilder ellen léphet a kötelek közé, ha lehet még az idén vagy legalábbis a 2019-es év első negyedében.

„Nincs más lehetőség csak az, hogy bosszút álljak Wilder-en. Minden út hozzá vezet, vagy hozzá kell, hogy vezessen. Van egy függőben lévő ügyünk, amit most egy kicsit félre kell tenni a július 28-i meccs miatt.”

Wilder is azt tervezi, hogy a következő hónapokban ismét ringbe lép, még nem tudni, hogy ki lesz az ellenfele. Egy biztos egyelőre még nem az IBO, IBF, WBA (Super), WBO világbajnok Anthony Joshua. A WBC kötelező kihívói pozíciójában lévő Dominic Breazeale (19-1; 17 KO) neve merült fel lehetséges ellenfélként.

Komment