HIVATALOS: Augusztus 31. Lomachenko VS Campbell Londonban

Hivatalosan is bejelentették, hogy a WBO/WBA Super könnyűsúlyú világbajnok Vasyl Lomachenko (13-1; 10 KO) és Luke Campbell (20-2; 16 KO) Londonban küzdhet a megüresedett WBC könnyűsúlyú világbajnoki címért. Ez azt jelenti, hogy Campbell lesz hazai pályán, amit Lomachenko egyáltalán nem bán, ő is azt akarta, hogy a szigetországban legyen a meccs. A tegnapi Dillian Whyte – Oscar Rivas gálára is ellátogatott Loma és megtörtént a face to face is a kamerák előtt.

„Nagyon különleges számomra, hogy Londonban harcolhatok. Tavaly már jártam itt és nagyszerű fogadtatásban volt részem. Tisztelik a harci stílusomat és szenvedélyesen szeretik az ökölvívást. Alig várom, hogy egy nagyszerű showt adjunk a nézőknek. Ez egy történelmi csata lesz, mert az a célom, hogy egyesítsem az öveket könnyűsúlyban. Luke Campbell a következő kihívás számomra ezen az úton. Kiváló harcos és jól emlékszem rá a 2012-es olimpiáról. Nehéz stílusa van és nem engedhetem meg magamnak, hogy lebecsüljem.” – mondta el Lomachenko.

Campbell, akárcsak Lomachenko a 2012-es londoni olimpián aranyérmet szerzett. Érdekesség, hogy egyidősek, szinte egyszerre álltak profinak és mindketten fordított alapállásúak, azonban Campbell bár szép karrierrel büszkélkedhet, de koránt sincsenek olyan profi eredményei, mint Loma-nak. Loma 14 profi meccse alatt három súlycsoportban szerzett világbajnoki címet, míg Campbell egyszer jutott el világbajnoki címmérkőzésig. 2017-ben Jorge Linares ellen küzdött a WBA (rendes) könnyűsúlyú világbajnoki övéért, de pontozással kikapott. Lomachenko pedig elvette ezt az övet Linares-től tavaly májusban TKO-val. Ebből nagy következtetéseket nem lehet levonni, de Lomachenko az Lomachenko, az ő képességeiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. És legutóbb épp egy angol bunyóst, Anthony Crolla-t verte meg négy menet alatt idén áprilisban.

A meccs győztese nemcsak WBO/WBA Super, de a WBC öv birtokosa lesz, valamint a The Ring Magazine öve is a meccs tétje. Campbell számára nagy lehetőség, hogy egyszerre három világbajnoki címért küzdhet, ráadásul Lomachenko ellen és otthon Angliában. Így nyilatkozott a meccsről:

„A legjobb küzd a legjobb ellen, egy pokoli jó meccset fogunk csinálni! A legjobb vagyok ebben a sportban és világbajnok akarok lenni. Ezért edzek és dolgozom ilyen keményen, hogy világbajnok legyek. Ő az első a súlycsoportoktól független ranglistán ezen a bolygón, az, hogy ez ellen a fickó ellen küzdhetek még bátrabbá tesz. Tisztában vagyok vele, hogy mennyire jó és mire képes, de azzal is tisztában vagyok, hogy én mit tudok. Azt gondolom, hogy bárkit ki tudok ütni, úgy hiszem, hogy én vagyok a legnagyobb ütő könnyűsúlyban. Ez lesz életem legnehezebb küzdelme és készen állok rá fizikailag és szellemileg is. Ez Luke Campbell éve, eljött az én időm!”

Talán a legjobb hír a meccs kapcsán, hogy jó eséllyel Magyarországon is élőben láthatjuk majd a közvetítést, mert a gálát a Matchroom Boxing szervezi közösen a Top Rank-kel. A meccs tehát augusztus 31-én lesz a londoni O2 Arena-ban.

Komment