Július 28. Los Angeles-i gála Garcia – Easter Jr. főmeccsel és egy magyar hölggyel, Hachbold Judittal

Fotó: Robert Easter Jr. – Europress Fotóügynökség

A hétvége legjobban várt mérkőzése az USA-ban kétségkívül a Mikey Garcia (38-0; 30 KO) – Robert Easter Jr. (21-0; 14 KO) címegyesítő mérkőzés (WBC, IBF) lesz könnyűsúlyban. A négy különböző súlycsoportban (pehely-, nagypehely-, könnyű- és kisváltósúly) világbajnoki címet szerző Garcia-t legutóbb egy kisváltósúlyú mérkőzésen láthattuk, ahol Sergey Lipinets ellenében szerezte meg egyhangú pontozással az IBF kisváltósúlyú világbajnoki övet, idén márciusban. Győzelmét követően még nem lehetett tudni, hogy milyen súlycsoportban szeretné folytatni, volt szó egy címvédésről kisváltóban, arról is, hogy tovább lép váltósúlyba illetve, hogy visszalép könnyűsúlyba. Végül a könnyűsúly mellett döntött egy időre Garcia, ahol jelenleg ő a WBC világbajnoka. Szombaton az IBF könnyűsúlyú világbajnokával fog találkozni és a győztes végül két világbajnoki címmel térhet haza.

A szintén veretlen Robert Easter Jr. 2016. szeptembere óta az IBF könnyűsúlyú világbajnoka. Easter szerint Mikey Garcia-t túlértékelik és félrevezető a 38-0-s mérlege, szerinte az egyetlen komoly ellenfele Adrian Broner volt, aki nem mellesleg Easter közeli barátja. Ráadásul szerinte Broner akkor nem is volt a legjobb a formájában, amikor pontozással kikapott Garcia-tól. Garcia-t nem érdekli a kritika, komolyan veszi az Easter elleni meccset, egyáltalán nem becsüli le az IBF bajnokát, de a jövőt illetően már arról is beszélt, hogy szívesen egyesítené könnyűsúlyban a címeket, de a váltósúly is vonzza, ahol Errol Spence Jr-al és Terence Crawford-al is szívesen megküzdene.

Jó pár meccset kiírtak erre a gálára, de ami még érdekes lehet az Luis Ortiz (28-1; 24 KO) és Razvan Cojanu (16-3; 9 KO) nehézsúlyú, 10 menetes összecsapása lesz. A kubai Ortiz-t legutóbb márciusban lehetett látni a ringben, akkor a WBC nehézsúlyú világbajnoka, Deontay Wilder (40-0; 39 KO) ellen. Ortiz egy kemény csatában a 10. menetben TKO-val szenvedett vereséget, de azért egy-két alkalommal sikerült megizzasztania Wilder-t. Ortiz-nak profi karrierje során ez az egyetlen veresége eddig. Szombati ellenfele a román Razvan Cojanu lesz, aki tavaly májusban lépett utoljára szorítóba, akkor a WBO nehézsúlyú világbajnoki címért küzdött az új-zélandi Joseph Parker-el és szenvedett pontozásos vereséget. Cojanu majdnem 10 centivel magasabb és legutóbbi súlya alapján 15 kilóval nehezebb is, mint Ortiz.

Magyar szempontból is érdekes lesz a Los Angeles-i gála, mert a kiírás szerint Petrányi Zoltán bunyósa, Hachbold Judit (5-5; 1 KO) is szorítóba lép szombaton a Staples Center-ben. Judit legutóbb július elején bunyózott Olaszországban, Milánóban. Akkor pontozásos vereséget szenvedett az olasz Valeria Imbrogno-tól. Szombati ellenfele egy újonc amerikai hölgy lesz, akinek ez lesz még csak a második mérkőzése. A 20 éves Lina Licona (1-0; 1 KO) júniusban debütált a profik között, akkor a harmadik menetben győzött KO-val. Reméljük Juditnak sikerül rontani az amerikai hölgy mérlegén.

Komment