Mikey Garcia -nak döntenie kell, hogy melyik súlycsoportban szeretné folytatni

Mikey Garcia WBC könnyűsúlyú világbajnok.
Fotó: Mikey Garcia – PuzzlePix Fotóügynökség

A négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Mikey Garcia -nak (39-1; 30 KO) hamarosan döntést kell hoznia, hogy könnyű-, kisváltó- vagy váltósúlyban képzeli el a folytatást. De legalábbis arról, hogy marad-e könnyűsúlyban. Garcia jelenleg a WBC könnyűsúlyú világbajnoka és a szervezet elnöke, Mauricio Sulaiman a jövő héten találkozni fog vele, hogy megbeszéljék a folytatást.

Garcia még 2017. januárjában szerezte meg a WBC övét és az elmúlt több, mint két évben mindössze egyszer védte meg a címét. Amennyiben szeretné megtartani az övét, akkor szembe kell nézzen a kötelező kihívó Luke Campbell-el és talán még az idén össze jöhetne a Lomachenko elleni címegyesítés is (ha Loma legyőzi Anthony Crolla-t).

Garcia az elmúlt két évben három súlycsoportban is kipróbálta magát, ebből kettőben világbajnoki címet is szerzett. A harmadik súlycsoportban, váltósúlyban azonban vereséget szenvedett Errol Spence Jr.-tól pár héttel ezelőtt. Ennek ellenére Garcia azt is fontolóra vette, hogy váltósúlyban folytatja.  

Amennyiben marad könnyűsúlyban szinte elkerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb szembenézzen a WBO/WBA Super világbajnok Vasyl Lomachenko -val (12-1; 9 KO), aki jelenleg a könnyűsúly #1-ja. Egyes vélemények szerint nem véletlenül kerüli Garcia Loma-t és az se lenne meglepő, ha inkább kisváltóban vagy váltósúlyban folytatná, hogy ne kerüljenek össze. Kérdés azonban, hogy ezekhez a súlycsoportokhoz mennyire erős Garcia. Azt láttuk, hogy Spence ellen nem sok esélye volt, de tény, hogy Spence jelenleg az egyik legjobb váltósúlyú bunyós a mezőnyben és Garcia sem tudta a tőle megszokott formáját hozni Spence ellen. Kisváltósúlyban két meccse volt és mindkettőt pontozással nyerte meg. Kérdés, hogy a súlycsoport jelenlegi világbajnokai Jose Carlos Ramirez (WBC), Maurice Hooker (WBO), Kyril Relikh (WBA) vagy Ivan Baranchyk (IBF) ellen mire menne?

Komment