Mégis lesz Lennox Lewis – Vitalij Klicsko visszavágó, csak nem a hagyományos módon

Fotó: Lennox Lewis – Vitalij Klicsko – Europress Fotóügynökség

Korábban felröppent a hír, hogy a 2003-as Lennox Lewis (41-2-1;32 KO)  – Vitalij Klicsko (45-2; 41 KO) meccs várva várt visszavágója végre megtörténhet még az idén. A pletyka végül „kacsának” bizonyult, mert Lewis azt nyilatkozta, hogy ő erről nem is hallott. Egy ukrán cikkre alapozva indult el a pletyka, hogy a WBC ukrajnai kongresszusán, aminek nem mellesleg Vitalij Klicsko lesz a házigazdája végre megtörténhet a visszavágó, de csak egy jótékonysági bemutató mérkőzés keretein belül.

Lennox és Klicsko 2003. júniusában bunyózott egymás ellen, ahol végül Lennox nyert a hatodik menetben TKO-val, mert a mérkőzésvezető beszüntette a harcot Klicsko sérülése miatt. A meccset követően Lewis visszavonult, így nem került sor a visszavágóra, ami máig fájó pont az idősebbik Klicsko testvérnek. Aki szerint egyébként Lewis édesanyja nem engedte fiának a visszavágót.

Most azonban sor kerülhet a „bosszúra” és ráadásul a ringben, de nem úgy ahogy elsőre gondolnánk. Lewis elmondta, hogy megrendezik a visszavágót, de nem húznak kesztyűt. Ahogy fogalmazott ahhoz már túl öregek (Lewis 53 éves, Klicsko 47 éves), helyette inkább szellemi párbaj lesz, mert sakkban mérik össze a tudásukat a kötelek között. 🙂

„Érdekes lesz számunkra, hogy most az eszünket használjuk egymás ellen és ne az öklünket.”

Az ukrán egyébként rendszeresen sakkozik testvérével a korábban szintén nehézsúlyú világbajnok Vladimir-al és sakkversenyeken is részt szokott venni szabadidejében. De ez nem aggasztja Lewis-t, így is biztos a győzelmében.

Ha kicsit „öregurasan” is, de meg lesz végre Klicsko-nak a hőn áhított visszavágó, bár ez biztos nem lesz egy PPV mérkőzés.

Komment