Kovalev májusban visszavágna Canelo-nak

Fotó: Sergey Kovalev – Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Sergey Kovalev (34-4-1; 29 KO) és Saul „Canelo” Alvarez (53-1-2; 36 KO) november 2-án csaptak össze Kovalev WBO félnehézsúlyú világbajnoki címéért. Canelo pedig kiütéses győzelmet aratott az orosz felett a 11. menetben és ezzel elvette világbajnoki címét, így negyedik súlycsoportjában is világbajnok lett. Nem sokkal a meccs után pedig már azt nyilatkozta az orosz bunyós, hogy ilyen feltételek mellett, amiket Canelo csapata szabott lehetetlen volt, hogy nyerjen. Ezt tudta előre, de anyagi szempontból kedvező volt (12 millió dollárt kapott) számára a meccs ezért elvállalta. Most pedig már egy visszavágót szeretne a mexikói ellen.

Kovalev egy instagram posztban ismét kifejtette, hogy kevés volt az idő a két meccse között arra, hogy megfelelően kipihenje magát és felkészüljön. Augusztus 24-én küzdött Anthony Yarde ellen, majd 10 héttel később már Canelo ellen lépett szorítóba. Szerinte Canelo csapata tisztában volt ezzel és ragaszkodtak ehhez az időponthoz, ahogy az összes többi feltételt is ők szabták. Például a rehidratációs záradékot is, ami szintén nem kedvezett Kovalev-nak, bár ő már az első mérlegelésen is nehezen hozta a súlyát.

Ezért szeretne egy visszavágót májusban, hogy legyen elég ideje felkészülni. Azt mondja, hogy Canelo nem nyert volna, ha több ideje lett volna. Ezért szeretne egy újabb meccset, hogy megmutassa a rajongóinak, hogy milyen, ha a „kipihent” Kovalev küzd Canelo-val. Canelo pedig azzal bizonyítana igazán, ha egy jó formában lévő Kovalev-ot verne meg a visszavágón. Azt, hogy Canelo mit mond erre még nem tudni, de korábban azt mondta, hogy szerinte Kovalev egy „rossz vesztes”, aki kifogásokat keres a vereségére.

Kovalev profi pályafutásában eddig már kétszer volt olyan, hogy miután az első meccsen elveszítette világbajnoki címét/címeit, a visszavágón próbálta visszaszerezni. A kettőből egyszer sikerült is neki. Andre Ward 2016. novemberében vette el IBF/WBO/WBA Super világbajnoki címeit, majd a következő évben a visszavágón ismét kikapott Kovalev. 2018-ban pedig Eleider Alvarez vette el WBO övét, de tőle vissza is szerezte 2019-ben. Szóval eddig 1-1 a mérlege a revánsokat illetően.

Komment