Fury: „A nehézsúly Sugar Ray Leonard-ját fogjátok látni Pianeta ellen”

Fotó: Tyson Fury – Europress Fotóügynökség

Már csak pár nap és a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury (26-0; 19 KO) ismét szorítóba lép. Augusztus 18-án, szombaton Belfastban küzd meg Francesco Pianeta-val (35-4-1; 21 KO). Fury számára Pianeta egy kötelezően megoldandó feladat lesz mielőtt a WBC világbajnok Deontay Wilder ellen száll harcba.

Fury számára ez lesz a második mérkőzés mióta visszatért hosszabb kényszerpihenőjéről. Június 9-én az eredetileg cirkálósúlyú bunyóst Sefer Seferi-t győzte le egy kissé komikusra sikerült mérkőzésen. Sokan bírálták is Fury-t ezután a meccs után, ezért most kicsit igyekszik „komolyabbra” venni a figurát, hogy bizonyítson van helye a nehézsúly elitjében. Mostani ellenfele már eggyel komolyabb szintet képvisel, mint Seferi. Pianeta már többször bunyózott világbajnoki címért, bár egyszer sem győzött, de azért voltak szép eredményei és a testalkatbeli különbség sem lesz olyan óriási, mint Seferi esetén.

A meccs kapcsán tartott sajtótájékoztatón Fury elmondta, hogy egy sokkal látványosabb „előadásra” számíthatnak a rajongók, mint a júniusi meccsen, és igyekszik inkább a bunyóra koncentrálni, mint a bohóckodásra. Egész pontosan úgy fogalmazott, hogy olyan lesz a ringben, mint a nehézsúly Sugar Ray Leonard-ja, nem éri be ennél rosszabb teljesítménnyel. Ez egy olyan kijelentés Fury-tól, amit jobb, ha igyekszik betartani különben biztos a szemére vetik majd, bár valószínűleg így is kap majd érte hideget-meleget.

A Cigány Királytól megszokott módón eléggé lenézően nyilatkozott szombati ellenfeléről, azt ígéri, hogy olasz kolbászt csinál belőle. Fury biztos a győzelmében, és ahogy már korábban is hangoztatta, tőle elvárják, hogy győzzön, de ha valaki megveri őt az felér egy lottó ötössel az ellenfelének. Arra számít, hogy Pianeta jönni fog előre és megpróbálja majd kiütni őt, de nem fog neki sikerülni. Mindenesetre egy jó meccset ígér szombatra és, ha veszít akkor Pianeta lábai elé borul és megcsókolja azokat.

Valószínűleg, ha nyer Fury még a ringben bejelenthetik a Deontay Wilder elleni meccset, és mivel Wilder is a helyszínen lesz még egy kis showműsor is várható tőlük. Hiába nem Fury vívja a főmérkőzést szombaton valószínűleg azért tesz róla, hogy másnap mindenki róla beszéljen.

Komment