Joshua újra világbajnok, kipontozta Ruiz-t

Fotó: Andy Ruiz Jr. – Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Kétségkívül az év legjobban várt bokszmérkőzése a tegnap esti Andy Ruiz Jr. (33-2; 22 KO) – Anthony Joshua (23-1; 21 KO) visszavágó volt a nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnoki címekért. Óriási meglepetésre június 1-jén Ruiz TKO-val győzte le Joshua-t és a visszavágón is sokan arra számítottak, hogy idő előtt vége lesz a meccsnek.

Azonban kettejük második csatája teljesen más volt, mint az első. Korántsem volt annyira izgalmas, mint az első meccs, inkább egy taktikai csata volt. Joshua higgadt, taktikus bunyóval győzött és visszavette világbajnoki címeit. Nagy fölénnyel, egyhangú pontozással (118-110, 119-109, 118-110) nyert a brit.

Joshua láthatóan alaposan felkészült erre a meccsre, mentálisan és fizikálisan is tökéletes állapotban volt és megtalálta Ruiz ellenszerét. Nem engedte közel magához a mexikóit, nem ment bele igazi adok-kapokba, rengeteget dolgozott lábon és ő irányította a meccset, ez pedig láthatóan frusztrálta Ruiz-t. Amint közel került hozzá a mexikói egyből lefogta AJ, hogy ne essen olyan hibába, mint az első meccsen. Ruiz pedig nem tudott mit kezdeni Joshua-val és elveszítette nemrég szerzett világbajnoki címeit.

Komment