Luis Ortiz ellen térhet vissza Andy Ruiz Jr.?

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Az ESPN Deportes szerint jó esély van rá, hogy nyáron Andy Ruiz Jr. (33-2; 22 KO) szorítóba lépjen Luis Ortiz (31-2; 26 KO) ellen. Ha tényleg így lesz, az igazán kemény csatának ígérkezik két nagyon jó bunyós között. Ruiz tavaly júniusban történelmet írt azzal, hogy ő lett az első mexikói nehézsúlyú világbajnok miután kiütéssel megverte az IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Anthony Joshua-t. Majd decemberben a visszavágón a saját hibájából el is veszítette az öveket. Így a csúcsról hirtelen visszazuhant a mélybe, de természetesen azért ez még nem jelenti, hogy vége a karrierjének, de keményen meg kell dolgoznia, hogy újra világbajnoki címért küzdhessen. Egy esetleges Ortiz elleni győzelemmel pedig jó esélye lehetne egy WBC címmeccsre.

Ortiz már kétszer küzdött a WBC övért Deontay Wilder ellen, de mindkétszer kiütéses vereséget szenvedett, legutóbb épp novemberben. Azonban nagyon is jól bunyózott az utolsó meccsén, egészen addig a bizonyos jobb egyenesig a hetedik menetben. Kiütéssel győzött Wilder, viszont a pontozóknál Ortiz vezetett és láthatóan jó formában volt.

Ez a meccs vízválasztó lehet mindkettőjük számára, Ruiz nemcsak egy esélyt kaphat egy újabb világbajnoki címmeccsre, de visszaszerezheti a rajongók elismerését is, amit a Joshua elleni visszavágón elveszített. Ruiz akkor nem vette komolyan a felkészülést, aminek meg lett a következménye. Ha tanult a hibájából és most 100%-osan az edzésre koncentrál megverheti Ortiz-t, bár minden bizonnyal nehezebb dolga lesz, mint Whyte ellen lett volna.

A WBC kötelező kihívó Dillian Whyte nagyon szeretett volna most áprilisban megküzdeni a korábbi világbajnokkal, állítólag ajánlatot is tettek neki, de nem fogadta el. Hogy az anyagiakban nem egyeztek vagy egész egyszerűen túl korainak érezte a Whyte elleni meccset azt nem tudni, de személy szerint úgy gondolom ellene könnyebb dolga lett volna, mint Ortiz ellen. Lehet, hogy még Ortiz is korai neki, egy könnyebb ellenfél és egy határozott, meggyőző győzelem jót tenne Ruiz önbecsülésének mielőtt újra a mélyvízbe ugrik. Na meg persze azért idő kell, hogy formába lendüljön, mert tavaly decemberben közel 130 kilósan mérlegelt, ami még saját magához képest is sok volt.

Ruiz nemrég azt mondta, hogy már meg van ki lesz a következő ellenfele és hamarosan bejelentik.

Komment