A mérkőzésvezető és a pontozók is amerikaiak lesznek a Wilder – Fury visszavágón

Fotó: Jack Reiss mérkőzésvezető – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Hivatalosan is bejelentették a február 22-i Deontay Wilder – Tyson Fury visszavágóra kijelölt mérkőzésvezető és pontozóbírók névsorát. Meglepő módon mindegyikük amerikai lesz. Korábban Fury promótere, Bob Arum azt mondta, hogy a mérkőzésvezető valószínűleg nevadai lesz, de a pontozók között lesz egy amerikai, egy brit és egy semleges vagy mindhárom semleges lesz. Hát nem így történt, de Fury azt mondja, hogy egyáltalán nem bánja, mert az első meccsen pont a brit bíró hozta ki döntetlenre a meccset, szóval neki édesmindegy, hogy lesz-e brit bíró vagy sem. Amúgy is mindkét bunyós azt ígéri, hogy nem hagyják a bírókra a döntést. A legutóbb egyikük sem volt megelégedve a bírók munkájával. Fury úgy érezte, hogy a pontozók elvették tőle a győzelmet, Wilder szerint pedig a mérkőzésvezető Jack Reiss túl lassan számolt a 12. menetben és Fury ezért tudott még időben felkelni.

„Nincs brit bíró? Fantasztikus. Legutóbb a brit bíró fordult ellenem! Örülök és elégedett leszek a bírókkal. Mindannyian fantasztikus munkát végeznek. A Las Vegas-i bizottság tapasztalt fickókat választ.” – így kommentálta Fury a bejelentést.

Wilder sem foglalkozik különösebben a bírókkal, annyit mondott, hogy ezen a meccsen nem lehetnek közepes bírók, csakis a legjobbak.

A visszavágó mérkőzésvezetője nem más lesz, mint a rendkívül tapasztalt Kenny Bayless, aki már 28 éve vezet meccseket és hivatalosan 790 meccs van már a háta mögött. Olyan nagy csatákban vett már részt a ringben, mint például a Pacquiao – Hatton meccs, a Mayweather – Canelo meccs, a Mayweather – Maidana meccs, a Mayweather – Pacquiao meccs vagy az első Canelo – Golovkin meccs. De vezetett már meccset Wilder-nek és Fury-nak is. Nála tapasztaltabb vagy megfelelőbb mérkőzésvezetőt nem is találhattak volna. A három pontozó pedig Glenn Feldman, Dave Moretti és Steve Weisfeld. Mindhárman a legfoglalkoztatottabb, legrutinosabb pontozók közé tartoznak.

Komment