Usyk: „Készen állok Ruiz-ra vagy Joshua-ra!”

Fotó: Oleksandr USyk – Chazz Witherspoon – PuzzlePix Fotóügynökség

Szombat este végre sor került a cirkálósúlyban vitathatatlan bajnoki címig jutó Oleksandr Usyk első nehézsúlyú meccsére profiként. Meg is nyerte az első csatát az ukrán. Amerikai ellenfele Chazz Witherspoon hét menetet bírt ellene, majd feladta, nem bírta Usyk tempóját. Szerinte jól sikerült a bemutatkozása, bár azért szívesen eltöltött volna még 1-2 menetet a ringben. Azt még nem tudja ki lesz a következő ellenfele, de úgy érzi már készen áll akár Ruiz-ra, akár Joshua-ra, de Wilder-rel küzdene a legszívesebben.

Mivel jelenleg Usyk a WBO-nál a kötelező kihívó, így ezért a világbajnoki címért tud legkönnyebben szorítóba lépni a Ruiz – Joshua meccs győztesével.

„Kész vagyok, kész vagyok harcolni bárkivel. Ha a WBO kötelezően elrendeli a meccset, akkor kész vagyok küzdeni a világbajnoki címért.”

Könnyedén nyert Usyk szombaton, nem okozott nagy gondot számára Witherspoon, mégsem volt olyan lenyűgöző a győzelme. Apránként felőrölte ellenfelét, aki végül feladta, de nem kiütés miatt nem tudta folytatni a meccset, hanem mert elfogyott a szuflája. Witherspoon elmondta a meccs után, hogy nem igazán tudott ártani neki Usyk, nem azért dobta be a törölközőt, hanem azért, mert nem bírta kondival. Utolsó percben, pár nappal a meccs előtt ugrott be Tyrone Spong helyett, nem volt elég ideje felkészülni így igazából saját magának köszönheti a vereségét. Ettől függetlenül nagyon jó bunyósnak gondolja Usyk-ot és sok sikert kíván neki nehézsúlyban.

Az ukrán is érzi, hogy azért van különbség cirkáló- és nehézsúly között, elsősorban az ütések erejét említette. Szerinte a védekezésén még dolgoznia kell, hogy az igazán nagy nehézsúlyúakkal szemben ne kerüljön bajba. Illetve tervezi, hogy némi plusz súlyt még felszed magára, de fontos, hogy ez ne a gyorsasága rovására menjen. A technikai tudását nem lehet elvitatni az ukránnak, de sokan attól féltik, hogy az ütőereje kevés lesz a nehézsúlyhoz vagy legalábbis az igazán nagy nehézsúlyúakhoz.

Komment