Luis Ortiz azt üzente Ruiz-nak, hogy ne várjon, gyerünk küzdjön meg vele!

Kép: Luis Ortiz (b) – PuzzlePix Fotóügynökség

A kubai Luis Ortiz (31-2; 26 KO) a napokban tölti 41. életévét, de még mindig egy kőkemény bunyós, aki egyelőre nem gondolkozik a visszavonuláson, sőt alig várja, hogy visszatérjen a szorítóba. 10 éve profi és eddigi 33 meccséből mindössze kettőt veszített el. Mindkettő világbajnoki címmérkőzés volt Deontay Wilder ellen. Legutóbbi veresége tavaly novemberben volt, azóta pedig nem lépett szorítóba. Júliusra volt betervezve, hogy ismét bunyózni fog, de a koronavírus keresztül húzta a számításait. Ettől függetlenül azt mondja, hogy továbbra is minden nap edz és várja, hogy végre rendeződjön a helyzet.

Abba valószínűleg már beletörődött, hogy arra már kevés esélye van, hogy ismét világbajnoki címért küzdjön, de ahogy ő fogalmazott arra kiváló, hogy ő legyen a végső teszt mielőtt valaki kap egy ilyen lehetőséget. Nemrég szóba került, hogy a PBC szívesen rendezne egy „házon belüli csatát” Ortiz és a rövid ideig világbajnok Andy Ruiz Jr. között. Akkor Ortiz egyből helyeselt rá, hogy ő benne lenne, de Ruiz-nak előbb szeretnének egy felhozó meccset, mert tavaly december óta nem volt meccse és edzőt is váltott azóta. Most azt üzente Ortiz, hogy ne várjon Ruiz! Mire vár? Ha újra világbajnoki címért akar küzdeni, akkor előbb küzdjön meg vele, ne húzza az időt felhozó meccsel.

„Elhatároztam, hogy folytatom a karrierem. Azok az emberek odakint, nemcsak Ruiz, de Kownacki, aki most kikapott, Povetkin, Dillian Whyte, ők mind világbajnoki címmeccset akarnak, de előbb túl kell jussanak a King Kong-on. Kőkemény teszt vagyok. … Miért van szüksége Ruiz-nak egy felhozó meccsre? Nekünk bokszolóknak ellenfelekre van szükségünk, hogy fenntartsuk a nevünket. Én mindig inkább olyan ellenfeleket akartam, akik oda is ütnek, nem olyanokat, akik az én szintem alatt vannak. És most még veszélyesebb vagyok, mint valaha bárki számára, aki ki akar emelkedni ebből a súlycsoportból. Fiatalnak érzem magam, a gyerekeim a karrierem motorja.” – mondta Ortiz.

Ortiz annak ellenére, hogy novemberben kikapott Wilder-től nagyon jól bunyózott, tényleg nem látszott rajta a kora, sőt fizikálisan még jobban nézett ki, mint korábban. Az, hogy kőkemény bunyós, azt senki nem vitathatja, nem véletlen, hogy sokan kerülték az évek folyamán. Mindig is nehezen találtak neki ellenfelet. Okozhat még fejtörést néhány feltörekvő bunyósnak, és egy Ruiz elleni meccs kimondottan jó lehet, ha mindketten jó formában vannak.

Komment