Ryan Garcia Linares-ről: „Nyugdíjba küldöm az öreg oroszlánt!”

Fotó: Ryan Garcia (j) – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár úgy tűnik, hogy a fiatal Ryan Garcia-nak nem sok kedve van megküzdeni a korábban három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Jorge Linares-szel nem lesz más választása. Garcia legközelebb már a WBA (rendes) könnyűsúlyú világbajnok Gervonta Davis ellen szeretne ringbe lépni, de a Golden Boy Promotions-nek más tervei vannak és bár a koronavírus miatt nem tudni mikor, de még az idén szeretnék megrendezni a Garcia (20-0; 17 KO) – Linares (47-5; 29 KO) meccset.

Garcia apja korábban azt nyilatkozta, hogy egy Linares elleni meccs visszalépés lenne a fiának, de a GBP szerint inkább pont, hogy szintet lépne azzal, ha legyőzné a rutinos Linares-t, aki bár a fénykorán már túl van, de okozhat még gondot Garcia-nak.

Bár Garcia azt mondta, hogy tiszteli Linares-t és azt, amit az elmúlt 18 évben elért mégis úgy tűnik, hogy kicsit lebecsüli az „öreget”. Az a terve, hogy kiüti és nyugdíjba küldi Linares-t. Pedig Linares még mindig gyorsnak számít és az ütőerőnek sincs híján. Például legutóbbi meccsén a negyedik menetben KO-val győzött az ellen a Carlos Morales ellen, akit Garcia 2018-ban csak megosztott pontozással tudott legyőzni 10 menetben.

„Szét fogom rúgni a seggét! Ő egy öreg oroszlán. A meccs után nyugdíjba fog vonulni. Megtervezem az ütéseimet és olyan helyen fogom eltalálni, hogy nem tud majd felkelni. Előre megmondom, hogy így fog történi.” – mondta Garcia.

Amennyire Garcia nem örül, Linares épp annyira örül ennek a meccsnek, mert egy győzelemmel újra bizonyíthat és visszakerülhet az élvonalba.

Komment